Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért van az, hogy ha főzök...

Miért van az, hogy ha főzök valami finomat, jó az illata, már szinte csorog a nyálam főzés közben, alig várom, hogy megkóstoljam, és mikor enni kell belőle, nincs hozzá étvágyam, ha megpróbálom, akkor csak keveset tudok belőle enni?

Figyelt kérdés
Csak a saját főztömmel van ilyen gondom.. és nem azért mert nem lett jó, mivel másoknak ízlik.. és amugy én is szeretem, azért főzöm..

2020. febr. 11. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Eltelítődtél az illatával és a kóstolgatással. Persze a főzés is munka, amiben ki lehet fáradni! Más a helyzet amikor, a terített asztalhoz csak oda kell ülni és enni!
2020. febr. 11. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy vele egyedül. Hiába finom az illata, meg is kóstolod, egyszerűen eltelítődsz vele. Jártam már én is így sokféle kajával. Eszek belőle két falatot, és már nem kívánom. Eltelik 1-2 óra és jóízűen megeszek egy tányérral, ha egyedül vagyok, ha többen esszük, teljesen mindegy.

Pl. most csináltam bablevest krumplispogácsával. Nem kívánom egyiket sem, pedig azért főztem, mert én is nagyon szeretem.

2020. febr. 11. 16:10
 3/11 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van, de még másnap se birom lenyomni.🤷‍♀️
2020. febr. 11. 16:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ja, hát akkor nem tudom. Talán teszel bele valami olyat, vagy másképp rántod-habarod-sütőd-főzöd, ami neked nem ízlik.

2. vagyok. Egyébként én is szívesebben ülök oda ahhoz az ételhez, amit nem én főztem, hanem elém teszik ugyanazt máshol és máskor. Pont ezért írtam neked. Ez akkor valami tudat alatti. Még én sem fejtettem meg a valódi okát. Nem vagyok kezdő konyhatündér, főzök már vagy 10 éve és mégis előfordul.

2020. febr. 11. 16:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi: 1-essel teljesen egyetértek. Itt lehet a kutya elásva.
2020. febr. 11. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen gyakran főzöl csak és kizárólag saját magadnak? Egyszemélyes háztartásban élsz, teljesen önállóan? Ha igen, mennyi ideje?

Tanulsz vagy dolgozol? (Felsőoktatásra gondoltam, amennyiben 18 éves elmúltál.)

Munkahelyi közösség? Vendégeket nem szoktál fogadni (gondolok osztálytársakra - esetleg a tanárok valamelyikére - netán kollégákra a hétköznapokból...?)

2020. febr. 11. 17:02
 7/11 A kérdező kommentje:
23 éves vagyok, barátommal lakok, tanulok még. Heti 1-2x főzők magunknak könnyebb,egyszerűbb kajákat. Barátom tud kritikus is lenni, de ritkán panaszkodik.. mindent a recept alapján csinálok, de ezek szerint nekem valahogy nem jön be az íze, a fűszerezés, vagy éppen a fűszerek hiánya..kitudja😕
2020. febr. 11. 17:21
 8/11 A kérdező kommentje:
Lehet hogy csak szarul főzök 😂
2020. febr. 11. 17:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
23 évesen örülj, hogy főzöl és ez foglalkoztat. Sok év tapasztalata után is ilyenekbe belefut az ember! 60 éves nagyi
2020. febr. 11. 17:48
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem kóstolok, mégis sokszor van, hogy mire kész az étel, nem kívánok enni.
2020. febr. 12. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!