Ki hol mennyiért tud fahéjjat? A legolcsobb Ft/kg-os ár érdekel.
Megint itt vagyok!:)
Nekem is van betegségem, amire jó (lenne) a fahéj, mégpedig inzulinos cukros vagyok. Én is elkezdtem ápolgatni magam fahéjjal, napi 1x1 mokkáskanálnyit vettem be esténként.
Nagyjából 2 hét után pokolian elkezdett fájni a gyomrom, de nem kapcsoltam a fahéjhoz. Nagyjából 1 hónap telt el, hogy elkezdtem enni, amikor is vérző fekélyem lett, amit hosszú hetekbe telt begyógyítani - részben kórházban - és azóta is csak szinte fűszermentesen ehetek. Mint kiderült, mindezt a fahéjtól!
Nem tudom mi a betegséged, de eszedbe ne jusson ipari mennyiségben rendszeresen enni, mert idővel nagy fájdalmaid lesznek és súlyos következményei!
Ha mégis akarsz gyógyászati célra fahéjt, akkor ezt vegyed, nem a gyomorban oldódik, nem véletlenül van kapszulás kiszerelésben:
És még valami eszembe jutott!
Ha cukros vagy, akkor sokkal hatékonyabb és teljesen ártalmatlan a fügelevéltea, amihez akár ingyen is hozzájuthatsz, ha van ismerősödnek fügebokra, vagy te ültetsz egyet. Gyakorlatban kipróbáltam, teljesen rendben a cukrom, az inzulinomat a felére lehetett csökkenteni, az orvosom gondolkozott a gyógyszerre váltáson is, de végül én nem mertem meglépni, mert nekem az biztonságosabb.
Ha nem cukros vagy, akkor bocs' de a főzési fahéj evését mindenképpen kerüld!
Egy csapott mokkáskanál nem nagy mennyiség, ennek a többszörösét megeszi valaki egy szilvás gombóccal, vagy almás pitével. A gond nem a mennyiséggel, hanem a rendszerességgel volt és gondolom te is rendszeresen akarnád enni, a mennyiségből ítélve.
Köszi természetesen utána nézek, de annak nagyon nem vagyok a hive hogy olyanvalaki tanácsát fogadjuk meg aki nem vizsgált meg minket és nem is orvos, hanem nekem jo volt akkor neked is jo lesz alapon ajánlja. Még akkor se lenne jo hozzáállás ha ugyanaz lenne a betegségunk mert egy egy beegségnek klönböző mértéke lehet és kulonbozőmás betegségekkel társulhat. Fahéjjat is lehet fogyasztani, ha megfelelő mennyiségben és modon fogyasszuk. Az hogy azért ne fogyaszam helyesen, mert te helytelenul alkalmaztad magadon...
Vizsgálatokra alapozott orvosi véleményt felulbirálni szintén nem jo ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!