Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van olyan nyugtató-görcsoldó...

Van olyan nyugtató-görcsoldó tea, aminek a hatása megközelíti az alkoholét, vagy erről ne is álmodjak?

Figyelt kérdés
2019. dec. 19. 02:10
1 2
 11/15 Phoney ***** válasza:
87%

Nem, ne is álmodj. Az alkohol egy elég erős nyugtató, recept nélkül semmi hasonlót nem kapsz.

Egyébként hacsak nem leépülőben lévő idült alkoholista vagy, akinek már az egészsége megy rá az alkoholra, akkor mindegy, hogy milyen szerrel szedálod magad, a problémád ettől nem változik.

tegnap 07:22

De, az alkohol egy idegnyugtató szer, a benzodiazepinekéhez hasonló hatásmechanizmussal.

2019. dec. 20. 05:40
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Légy egyedül néhány óráig, ülj le egy csendes helyen és gondold végig a problémáidat.

Majd írd le (fontos!)egyenként, rangsorold, és láss neki a megoldásnak.

Sokat segíthet ebben egy Brian Tracy könyv.

2019. dec. 20. 14:55
 13/15 A kérdező kommentje:

És melyik ilyen tea a legerősebb?

(Hogy legalább ne kelljen 10-et kipróbálni)

2019. dec. 20. 15:09
 14/15 anonim ***** válasza:
79%
egyszer kipróbáltam, ugye írták nyugtató hatásúnak a citromfű, orbáncfű, valeriana (macskagyökér) teákat ezt a hármat berendeltem és csináltam egy olyan mixet amiben mindegyikből egy csapott evőkanállal tettem egy pohárnyiba. ízre egy meghatározhatatlan borzalom lett, és talán annyit adott hogy egy enyhébb álmosságérzet jött rám, könnyebben ésvagy gyorsabban elaludtam ennyi volt. szóval az ilyen előre elkészített mix teák gyakorlatilag mind placebo elven működnek mert ilyen kézileg kevert dózisoktól sem éreztem olyan nagyon semmit. piához nem is hasonlított. később olvastam hogy az orbáncfűnek magában állítólag van egy ilyen enyhe antidepresszáns hatása, de csak ha folyamatosan fogyasztják egy ideig, azt nem próbáltam.
2019. dec. 21. 20:00
 15/15 csumpimioka válasza:
100%
Először is az alkohol nem nyugtató hatású, hanem a leggyorsabban és leghatásosabban működő SZORONGÁSGÁTLÓ. Ha az alkoholtól érzed magad csak fesztelenül, akkor szorongásoldóra van szükséged, NEM NYUGTATÓRA! Ezek a teák ebben nem segítenek, főleg, hogy csak rendszeres alkalmazásuk során fognak hatni. Ha ilyen jellegű problémád van és ez befolyásolja a mindennnapjaidat, akkor érdemes pszichiátert felkeresni, aki tud neked a szorongásra gyógyszert adni, ami egyúttal nyugodtságot is fog adni. Nem kell félni a pszichiáter szótól, a legtöbbjük normális és az a célja, hogy később ezek nélkül a szerek nélkül érezd jól magad.
2019. dec. 22. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!