Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A 27-én lejárt tojást még...

A 27-én lejárt tojást még megehetem?

Figyelt kérdés
Főzni akarnék tojást de 27-én lejárt, az még jó?
2019. dec. 1. 10:08
 1/6 anonim ***** válasza:
85%

Mielőtt megfőzöd végezz tojáspróbát.

Beleteszed annyi vízbe, hogy fél tenyérnyi víz legyen a tetején, és ha a tojás lefekszik az edény alján akkor friss, ha a víz alatt lebeg akkor még fogyasztható. Ha viszont kiemelkedik a vízből,úszik a tetején akkor már romlott.

2019. dec. 1. 10:33
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Simán, egy hónap múlva is. Ha bizonytalan vagy, tedd fel hideg vízbe, ha fekszik friss, ha leéér a hegye már nem annyira, de teljesen jó, ha pedig úszik, akkor lehet gond, bár ettől sem biztos, hogy romlott.

Amikor feltöröd nyersen egyértelműen látszik, ha nem büdös, egyben van a sárgája, akkor ehető.

2019. dec. 1. 10:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én még 2-3 hete lejárt tojást is szoktam csinálni, semmi bajom tőle. Azt szoktam csinálni vele, amit az első ír, de a tojás a közhiedelem ellenére viszonylag tartós élelmiszer, ahhoz, hogy egy ép héjú tojás tényleg megromoljon, jóval túl kell lépni a lejárati dátumot.
2019. dec. 1. 11:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

19-én lejárt tojásból főztem épp, semmi bajunk.

A vízpróbát írták fentebb, ez a legbiztosabb módszer.

2019. dec. 1. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A tojás addig fogyasztható ameddig nem záp. Ha régebbi akkor nem erdemes nyersen fogyasztani pld habot verni belőle. Megfőzöd megsütöd akkor ok.
2019. dec. 1. 12:24
 6/6 anonim ***** válasza:
93%

Semmi probléma a tojással.

Ha feltöröd és még a szokásos formáját mutatja, akkor ehető.

Ha egy kiscsirke ugrik ki belőle , akkor is ehető, csak más kaját lehet készíteni belőle. :)

2019. dec. 1. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!