Miért kell a dinnyénél a héját is kifizetni?
De a narancsnal is vagy a körtenel a csutkat stb
Miért kerül pénzbe az is, ha úgyis kidobjuk, valamint az nem a gyümölcs hasznos része amelyet el tudunk fogyasztani
A Reálban, ahová járok, saját magadnak pakolhatod össze a salátádat.
Üres műanyag dobozkák vannak kitéve, van kis és nagy adag.
Egy picike dobozba fér kb 10 dkg, és 600 Ft körül van.
Teljesen megéri, nem?
Pakolhatod bele csak a gyümölcshúst, héj, csutka, amgok nélkül!
Kilónként 6000 Ft!
A hülyének is megéri, hát még neked!
De az sem igaz, hogy úgyis kidobjuk. Nem dobja ki mindenki. Nálam pl értékes tápanyag lesz belőle, komposztnak hívják.
Ki kell találni a felhasználás módját.
Ma volt egy műsor a TV-ben, hogy valamelyik országban parázson megpirítják a csöves kukorica fedő leveleit, megőrlik és összekeverik a habcsókhoz használt tojásfehérjével.
Ki gondolta volna.....
A banán héját elfelejtetted felsorolni. Az aztán tényleg semmire nem jó. Legalább is nem tudok róla. Az érett körtét például simán megeszem mindenestül.
Ennyire azért ne unatkozz. Sokat törhetted a fejed, hogy milyen kérdést tegyél fel ételek kategóriában.
A banán héja tele van káliummal, ami a növények virágzásához kell.
Én pl. azt is a komposztra dobom, hiszen lebomlik.
De sokan, még panelben is, a radiátoron megszárítják, porítják, és a virágok földjére szórják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!