Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A kefirben van alkohol, akkor...

A kefirben van alkohol, akkor összetevőknél, miért nem írják ki hány % alkohol van benne?

Figyelt kérdés
Vettem magamnak 0,5l ízesített kefireket. Kíváncsiságból interneten utána néztem, mennyire egészséges a kefir. És több helyen azt írják, a kefirben van alkohol. Ezen meglepődtem. Azt nem értem: kefirben van alkohol, akkor összetevőknél, miért nem írják ki hány % alkohol van benne? Vagy olyan kevés alkohol van benne, nincsen hatásra emberre, ezért nem írják ki az alkohol tartalmát? Akkor mi az igazság?

2019. nov. 13. 14:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az összetevökben nincs külön alkohol, az az erjedése során keletkezik, csak nem igazán sok.

De ugyanígy van alkohol az érett gyümölcsökben, ileltve az igazi gyümölcsölékben is, csak ezek is elhanyagolható mennyiségben.

2019. nov. 13. 14:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Adtam a zöld kezet.
2019. nov. 13. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

És hát van olyan, amikor nem csak elhanyagolható mennyiségben keletkezik.

[link]

De nyilván a kefírt nem issza senki literszámra, mint a sört.

2019. nov. 13. 21:38
 4/4 anonim ***** válasza:
30%
1,2 V/V%-ig nem kell feltüntetni az alkoholtartalmat.
2019. nov. 13. 22:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!