Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Ha egyik multiban vásárolok...

Ha egyik multiban vásárolok "vegyes virágmézet" az miért nem ikrásodik?

Figyelt kérdés
Egy termelői virágméz néhány nap alatt besűrűsödik, míg egy multiba vásárol -magát méznek mondó- termék nem.

2019. okt. 29. 05:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
89%
#10: 20 éve dolgozok itt nagyjából mindenesként, a méhészet pedig kb 10 éve üzemel, elképzelhető, hogy benéztem valamit... :D
2019. okt. 29. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
5%
Nem gáz, mással is előfordul
2019. okt. 29. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
22%

A multiknál nem csak a méz hanem nagyon sok minden műanyag.

A "lekvár" az nagyon feltűnően műanyag.

Az is cukorszirup, aroma és zselatin.

A tej is az, persze ezt sem hiszik el az emberek.

2019. okt. 29. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:
73%

Ez a jó a magyarokban, hogy mindent mindenkinél jobban tudnak.

A tej, a lekvár, a méz mind műanyag, bezzeg a jó kis szomszéd pista bácsi féle ecetes pálinka, az igazi minőség.

2019. okt. 29. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
95%

Speciel pont a méz az, ami nem lesz hamis a tescoban sem, mivel hatalmas mennyiségű méztermelés folyik itthon is, állambácsi kifejezetten a kínai műméz ellen van, elég komolyan is veszik.


Egyébként nekem a bolti is kristályosodik, max lassabban.

2019. okt. 29. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 anonim ***** válasza:
61%
Azért kiváncsi lennék, láttatok-e már repcemézet, az konkrétan egy fehér krém, de gondolom az is a cukortól meg a műméztől XD
2019. okt. 29. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/22 anonim ***** válasza:
83%

Én nem vagyok méhész, még csak szakértőnek sem vallanám magam, de az igazi mézeknek van egy íze, arról már csak meg lehet állapítani, hogy mézet eszik valaki, vagy cukorszirupot. Ha finom mézízű, akkor az méz, ha nincs íze, akkor az cukor.

Mi olyan termelőtől vesszük a mézet, aki országos versenyeket nyer sorozatban a különböző mézeivel. Neki már a presztízse sem engedi, hogy hamisítgasson, mégis az egyik fajta méze hosszas állás után kezd kristályosodni, a másik (pl. az akác) meg soha.

Az aromára koncentráljatok, ne a küllemre!

2019. okt. 29. 10:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
17%

A szomszédunk méhész, az övé is kristályosodik rendesen. Ugyanis cukros vizet ad a méheknek, hogy több "mézet" termeljenek. A méz nem kristályosodik ki, csak a répacukor, ami benne van. Melegre persze, megolvad, így készül a karamell is.

Az, hogy más a színe, vagy sűrűbb lesz, természetes.

Egyébként olyan mézet nem fogsz találni sehol, amiben csak méz van, és nem dúsítják fel így vagy úgy. Annyira drága lenne, hogy nem tudod megvenni.

2019. okt. 29. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
37%
Sok itthoni méhész is kínai kamumézet árul mert nagyobb haszonnal el tudja adni és semmilyen vizsgálatnak nem vetik alá.
2019. okt. 29. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
87%
Papám méhész, en pedig az elelmiszeriparban dolgozom, lekvart is gyartunk es mezet is csomagolunk. Egyik sem mű
2019. okt. 29. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!