Ha egyik multiban vásárolok "vegyes virágmézet" az miért nem ikrásodik?
A multiknál nem csak a méz hanem nagyon sok minden műanyag.
A "lekvár" az nagyon feltűnően műanyag.
Az is cukorszirup, aroma és zselatin.
A tej is az, persze ezt sem hiszik el az emberek.
Ez a jó a magyarokban, hogy mindent mindenkinél jobban tudnak.
A tej, a lekvár, a méz mind műanyag, bezzeg a jó kis szomszéd pista bácsi féle ecetes pálinka, az igazi minőség.
Speciel pont a méz az, ami nem lesz hamis a tescoban sem, mivel hatalmas mennyiségű méztermelés folyik itthon is, állambácsi kifejezetten a kínai műméz ellen van, elég komolyan is veszik.
Egyébként nekem a bolti is kristályosodik, max lassabban.
Én nem vagyok méhész, még csak szakértőnek sem vallanám magam, de az igazi mézeknek van egy íze, arról már csak meg lehet állapítani, hogy mézet eszik valaki, vagy cukorszirupot. Ha finom mézízű, akkor az méz, ha nincs íze, akkor az cukor.
Mi olyan termelőtől vesszük a mézet, aki országos versenyeket nyer sorozatban a különböző mézeivel. Neki már a presztízse sem engedi, hogy hamisítgasson, mégis az egyik fajta méze hosszas állás után kezd kristályosodni, a másik (pl. az akác) meg soha.
Az aromára koncentráljatok, ne a küllemre!
A szomszédunk méhész, az övé is kristályosodik rendesen. Ugyanis cukros vizet ad a méheknek, hogy több "mézet" termeljenek. A méz nem kristályosodik ki, csak a répacukor, ami benne van. Melegre persze, megolvad, így készül a karamell is.
Az, hogy más a színe, vagy sűrűbb lesz, természetes.
Egyébként olyan mézet nem fogsz találni sehol, amiben csak méz van, és nem dúsítják fel így vagy úgy. Annyira drága lenne, hogy nem tudod megvenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!