A házi készítésű görög saláta meddig áll el hűtőben? (fetasajt, öntet, minden benne van)
Figyelt kérdés
2019. okt. 23. 09:58
1/4 anonim válasza:
Elvileg frissen illik készíteni, mert úgy finom, amikor már meglöttyed benne minden zöldség, akkor nem igazi.
Viszont milyemn "öntet" van rajta? Erre ugyanis olivaolajat meg opcionálisan ecetet szokás tenni, mást nem.
De másnap még nem romlott, csak nem is jó ízü.
Viszont igen jól lehet hasznosítani, ha egy serpenyöben gyorsan átpirítod, és vagy sült/fött krumplival, vagy fött tésztávak összekeverve forrón tálalod.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
Olaj, citromlé, só, eritrit, bazsalikom, oregano az öntet.
Átforrósítani a salátát? Érdekes, lehet, kipróbálom.
Elsősorban az érdekel, hogy ne romoljon meg. 1-2 naposan még finom szokott lenni, csak most kicsit túl sokat csináltam, nem fogy el annyi idő alatt.
2019. okt. 23. 13:07
3/4 anonim válasza:
Igen, ha felforrósítod, akkor nem salátaként ehetö, hanem kicsit a kínai pirított tészta vagy olaszos tészta vagy hasonló irányba megy, de igen jó ízü, csak szokatlan. (Eredetileg egyszer "kétségbeesésemben" vetemedtem erre, mert nem volt más otthon, csak maradék görög saláta, meg némi fött tészta, idöm meg pénzem nem volt másra, ezért kipróbáltam, és megtetszett az ötlet.)
4/4 anonim válasza:
Kb 15 percig utána a sótól megszuttyad az összes zöldség. Én tuti nem enném meg. Az frissen finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!