Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Tojás október 13-an járt le...

Tojás október 13-an járt le akkor már tuti nem jó?

Figyelt kérdés
Sütéshez kellene és most látom október 13. Akkor az már rossz? Bolti tojás
2019. okt. 16. 18:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg semmi baja. De miért nem töröd fel? Online tippelgetés helyett.
2019. okt. 16. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem repedt és huvosben tartottad akkor tuti jó.

A biztonság kedvéért törd fel külön tálban, egyesével.

Ha a színe, szaga rendben, akkor semmi baj.

Egyértelműen látszik és érződik , ha romlott!

2019. okt. 16. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha hűtőben volt 99%, hogy még egy hét múlva sem lesz semmi baja, ha nem volt hűtve, akkor sem valószínű, hogy bármi baja lenne. A tojás nagyon sokig eláll.

Egyesével törd fel a tojásokat egy tálba, és amelyiknek nincs szaga, az jó, lehet használni. Ez egyébként nem lejárt tojásoknál is célszerű módszer, habár nem is tudom mikor találkoztam utoljára záptojással, talán tíz éve...

2019. okt. 16. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
89%

Nemhogy egy hét, egy hónap múlva se lesz baja, ha hűtőben volt.

Egy mérőedénybe tegyél vizet, engedd bele a tojást. Ha fellebeg a víz tetejére, kuka, de amúgy ha lent marad, akkor nincs baja.

2019. okt. 16. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Ma sütöttem sütit, a tojásos dobozon nálam is 13-i lejárati idő volt. Semmi bajuk nem volt a tojásoknak, igaz, egyenként, külön edénybe törtem fel őket. Hűvös kamrában voltak tárolva.
2019. okt. 16. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
NEM járt le! Az csak egy dátum, ami azt jelöli, hogy megfelelő tárolási körülmények között addig garantáltan jó.
2019. okt. 16. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden tojásfelhasználás előtt vízpróbát kell végezni, azaz a tojás frissességét vízbemerítéssel kell ellenőrizni.

Ez azon alapszik, hogy a tárolás során a tojás lassan »beszárad”, és így a benne lévő légkamra nagysága növekszik.

Tehát a friss tojás elmerül a vízben; a vízben lebegő tojás már nem friss, de még fogyasztásra alkalmas; a víz felszínén maradó tojás már nem fogyasztható.

Tükörtojás, lágy tojás és egyéb nem kellően hőkezelt vagy nehezen hőkezelhető tojásétel (pl. sárgakrém), valamint majonéz készítésére kizárólag friss tojás használható fel.

2019. okt. 16. 20:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!