Tojás október 13-an járt le akkor már tuti nem jó?
Ha nem repedt és huvosben tartottad akkor tuti jó.
A biztonság kedvéért törd fel külön tálban, egyesével.
Ha a színe, szaga rendben, akkor semmi baj.
Egyértelműen látszik és érződik , ha romlott!
Ha hűtőben volt 99%, hogy még egy hét múlva sem lesz semmi baja, ha nem volt hűtve, akkor sem valószínű, hogy bármi baja lenne. A tojás nagyon sokig eláll.
Egyesével törd fel a tojásokat egy tálba, és amelyiknek nincs szaga, az jó, lehet használni. Ez egyébként nem lejárt tojásoknál is célszerű módszer, habár nem is tudom mikor találkoztam utoljára záptojással, talán tíz éve...
Nemhogy egy hét, egy hónap múlva se lesz baja, ha hűtőben volt.
Egy mérőedénybe tegyél vizet, engedd bele a tojást. Ha fellebeg a víz tetejére, kuka, de amúgy ha lent marad, akkor nincs baja.
Minden tojásfelhasználás előtt vízpróbát kell végezni, azaz a tojás frissességét vízbemerítéssel kell ellenőrizni.
Ez azon alapszik, hogy a tárolás során a tojás lassan »beszárad”, és így a benne lévő légkamra nagysága növekszik.
Tehát a friss tojás elmerül a vízben; a vízben lebegő tojás már nem friss, de még fogyasztásra alkalmas; a víz felszínén maradó tojás már nem fogyasztható.
Tükörtojás, lágy tojás és egyéb nem kellően hőkezelt vagy nehezen hőkezelhető tojásétel (pl. sárgakrém), valamint majonéz készítésére kizárólag friss tojás használható fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!