Valaki tud olyan mikróban elkészíthető ételt, ami egyszerű és nem túl drága?
Tükörtojás
Melegszendvics
Zacskós leves
Mirelit pizza
Sült szalonna
Párolt rizs mikróban
Hozzávalók
3 dl rizs
6 dl víz
4 dkg zsiradék
1 kis fej vöröshagyma
Só finomra vágott petrezselyem
Elkészítés
A vöröshagymát finomra vágom. Egy mély üvegtálba ( a mély tál használata fontos, mert készítés közben a víz kifut) teszem a zsiradékot és a hagymát beteszem a mikróba 1 percre.
Hozzáadom a rizst és a sót, összekeverem és ráöntöm a vizet. Lefedve 10-12 percig párolom a mikróban. Mikor az összes vizet magába szívta, a fedőt még néhány percig rajtahagyom.
Tálalás előtt villával átkeverem, és meghintem finomra vágott petrezselyemmel.
Ebből a rizsből pár perc alatt készül el a
Rizibizi
Hozzávalók
Párolt rizs, 12 dkg mirelit zöldborsó, őrölt bors, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem, 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
A párolt rizshez hozzákeverem a zöldborsót, meghintem petrezselyemmel, reszelt sajttal, borsozom és a mikróban 2-3 perc alatt átmelegítem.
A párolt rizsből a rizibizihez hasonlóan készíthető még:
Gombás rizs: 10-12 dkg apróra vágott gombával
Sonkás rizs: 15 dkg felkockázott gépsonkával
Tojásos rizs: 2 db tojásból készült összevágott omlettből
Paradicsomos rizs: 2 közepes méretű kockára vágott paradicsommal.
De ananászos, vagy almás rizs is.
Paradicsomos húsgombóc mikróban készítve
Hozzávalók:
30dkg darált sertéshús
1 zsemle
1 tojás
1 gerezd fokhagyma
12 dkg paradicsompüré
2 dl víz
1 kis fej finomra vágott vöröshagyma
Ízlés szerint: só, őrölt bors, majoranna, cukor, zellerlevél
Elkészítés:
A darált húshoz hozzákeverem a vízben áztatott, kicsavart zsemlét, (A zsemlét helyettesítheted 12 dkg párolt rizzsel), a tojást, a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Sózom, borsozom, egy kevés majorannával fűszerezem és alaposan összegyúrom.
Apró gombócokat formázok belőle, és egy mély üvegtálba teszem. Kb. fél dl vizet öntök alá és lefedve 5-6 percre a mikróba teszem.
Közben a paradicsompürét elkeverem a vízzel, sózom és cukrot adok hozzá, ráöntöm a gombócokra,(ha van, 1-2 zellerlevelet teszek rá) és még 7-8 percig lefedve párolom. Sós burgonyával tálalom.
Ebből a zsemlés alapból készíthető még pogácsa, rudacska, apró golyó alakú, amit kivajazott tűzálló tálon, 6-7 perc sütés után – közben párszor átforgatva – mustárral, ketcuppal, salátával tálalhatsz.
Ha a húst kicsire formázod, a sütési idő lerövidül.
Sós burgonya
1kg burgonya, 1,5 dl víz, só
A megmosott, megtisztított burgonyát egyforma kockákra vágom. Egy tűzálló tálba teszem ráöntöm a vizet, megsózom, és lefedve 10 percig párolom.
Ebből a sós krumpliból készíteni lehet
Hagymás tört burgonyát
2 evőkanálnyi zsiradékot felolvasztok, beleteszek egy kis fej finomra vágott vöröshagymát és a mikróban 2 percig hevítem, ezután hozzákeverem a kicsit megtört burgonyát és körülbelül 4 percig forrósítom.
Nekünk van itthon egy szakácskönyv, amiben direkt mikróban elkészíthető ételek receptjei vannak, fényképpel, minden kategóriában. Nagyon sok recept van benne, válogathatsz kedvedre, nem tudom, kapható-e most valahol :/
Evelyn Liepold : Sütés-főzés kombinált mikrohullámon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!