A Lidlben kapható "Chef select" savanyított káposzta hagyományos eljárással készül (erjesztés) vagy valamilyen gyorsított módszerrel?
Már a megnevezés és az időpont is árulkodó.
Az igazi hagyományos módon erjesztett savanyÚ káposzta, minden más csak savanyÍTOTT Káposzta.
Valamint az októberi leszedésű káposztából készíthető csak hagyományosan, amiből 6-8 hét múlva lesz savanyú káposzta.
A savanyú vagy savanyított káposzta kifejezésre nem érdemes adni, mert a legtöbb embernek fogalma sincs, hogy a kettö közt lehetne bármi különbség is.
Másrészt bármikor lehe savanyítani (erejszteni) is káposztát, akár a nyári, frissböl is, az egyetlen probléma az lenne vele, hogy csak rövidebb ideig (pár hét) tárolható, de ez ebben az esetben lényegtelen, mert aki ilyet vesz, az pár napon belül el akarja készíteni.
Szóval elvileg ez lehet savanyított káposzta is, elöször azt kell megnézni, van-e ecet a hozzátevökben, az meg, hogy mennyire (túl) savanyú, ízlés kérdése.
Bocs, hogy beleírok: felénk a savanyított káposzta a hordós, erjesztett, a savanyú az ecettel készített savanyúság!
Pont fordítva, mint amit az egyik elözö valaki írt.
Köszönöm szépen az eddigieket!
Nem vagyok most Lidl közelben, ezért gondoltam, hogy esetleg majd olyanok megírják a választ, akik vettek már ebből a termékből és ismerik.
Sajnos az elnevezésből - savanyú vagy savanyított - nem derül ki, hogy erjesztett vagy ecetes, mert különböző helyeken ugyanazt máshogy nevezik. (Ezt láttam a neten, hogy ebben nincs egyetértés.)
Legközelebb, ha Lidlben járok, akkor majd elolvasom a szöveget a tasakon, de ha addig is ti meg tudjátok nézni, akkor írjatok még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!