Egy hete lejárt tojásokat, ami végig a hűtőben volt, még fel lehet használni?
#10 . Elnézést hogy nem akarok ételmérgezést kapni xd és óva intettem ettől a kérdezőt is.
Az én családomban volt olyan aki ételmérgezést kapott , na de nem otthon , úgyhogy pls , hadd döntse már el mindenki , hogy mit eszik meg még és mit nem .
És amúgy is falun élek , és én nem a kukába teszem .ki a kert végébe a földre maradékot , és 2 nap múlva már ott sincs , mert vagy a kóbor (vad) álllat megeszi vagy már az eső elmosta , vagy elnyeli a föld . És nem hinnén hogy szennyezném a környezetem a szinte kizárólag belőle termelt dolgok kiborításával.
És szerintem még egy kóbor akármilyen állat is jobban jár a mi maradékunkal , mint ( kutya ,cica vagy bármi) zsákmányszerzés híján mint hogy döghöz folyamodna.Mert tudod itt a kóbor kutyák és egyéb állatok nem válogatnak, sajnos hallottam már sőt tudom is hogy férges lebomló húst is képesek megenni . Akkor melyik a jobb , az én időben kiszelektált ennivalóimat enniük , vagy a férges dögöt ?
Az lehet hogy te a kukába teszed az ennivalót mert városi vagy netalán és ott az a módi , nem tudom nem ismerlek . De akkor először magadat szóld le mint mielőtt másoknak írsz , full ismeretlenül külön megjegyzéseket . + hozzáteszem én csak reagáltam a kommentedre , hogy azért képbe legyél , mert képzeld falun , az ennivalóval igy szokás. Kitenni a kóbor állatoknak , hogy ne kelljen dögöt enniük .
Én ettem már olyan tojást, ami min. két hétig szobahőtérsékelemen volt (persze hűvösben tárolva), de nem lett bajom tőle, de a tojás sem zápult meg.
Én úgy szoktam megállapítani a tojásnál a frissességet, hogy először is lazán megrázogatom, miközben a fülemhez tartom. Ha a tartalma lötyög, akkor valószínűleg a tojás kissé már apadt. De ilyenkor sincsen minden veszve, hiszen csak a folyadék távozott el a tojásból, ami miatt a "légzsák" térfogata megnőtt.
Én ilyenkor a tojást felhasználáskor először egy pohárba ütöm, és amennyiben a fehérje és sárgája egybe marad vm. nem érzek semmilyen kellemetlen szagot a tojáson, ebben az esetben nyugodtan fel tudom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!