Mi történik a margarinnal, ha hűtés nélkül tároljuk?
Jó lenne, ha lenne margarin az irodában. Viszont a hűtőt egyáltalán nem használjuk. Csak emiatt bekapcsolni meg pazarlás lenne.
Csak néha megkennénk egy vajaskenyeret. Arra lekvárt tennénk, amit ugye már nem kell hűteni.
Én is kis dobozban szoktam magammal vajat (vagy margarint) meg egyéb kenyérrevalókat vinni. Az alacsony zsírtartalmú (tégelyes) margarinok, ha megolvadnak, tényleg szétválnak vizes és zsíros fázisra, és azt te már házilag nem tudod összekeverni. De azért 20-25 fokon még nem történik ez meg. Persze gyorsabban megromlik valószínűleg, és nagyon puha lesz, ügyesen kell kenni. A sütőmargarin kevésbé puhul meg, de kenyéren nem olyan finom szerintem. A vaj is kb. úgy viselkedik, mint a sütőmargarin, és finom is, de gyorsabban avasodik (legalábbis én úgy tapasztaltam).
A házi lekvár, ha van benne egy kis tartósítószer, akkor jó esetben hűtés nélkül is eláll hűvös helyen. Ha peched van, vagy beszennyeződik, akkor megbuggyan. A boltiban nincs tartósítószer, úgyhogy azt tényleg hűteni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!