Mennyire figyelsz oda, hogy milyen kenyeret veszel? Miért egyre drágább a kenyér?
Azért drágul, mert drágulnak az alapanyagok és a munkaerő az előállításához.
+ Ezen az áron is ugyanannyian megveszik...
Cukorbeteg vagyok, tehát nem mindegy, hogy mit veszek. Mivel kevés kenyeret ehetek (félkiló elég egy hétre) így nem érdekel az ára.
Családnak pékségben veszem a kovászos kenyeret, félbarnát (vagy korpást), mert azt szeretik. Multiknál soha nem vennék kenyeret, inkább sütnék.
Egyébként sütöttem már itthon kenyeret, ha beleszámolod a minőségi alapanyagot, a ráfordított idődet (a beszerzésre fordítottat is!), az áramot/gázt, nem nagyon jössz ki olcsóbban, legfeljebb tudod, hogy mit eszel.
Mi már régóta saját kenyeret sütünk. A legközelebbi pékségben is 400 ft a sima fehérkenyér és minőségben is kritikus...
Ennyiből mi korpás, rozsos, lenmagos verziót sütünk otthon.
Az is igaz, hogy nekem fél évbe telt mire az első olyan kenyeret letettem az asztalra, amire büszke lehettem (olyan volt mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, lukacsos, kívül ropogós, belül puha, jól szelhető).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!