Vélemény a szafis termékekről?
Én a szénhidrátcsökkentett gm lisztjét próbáltam, zsemlét készítettem belőle.
Meg kell szokni az ízét, ha folyamatosan fogyasztom, a szaga és az íze is elkezd irritálni. Ha másfajta gluténmentes termékekkel variálom, akkor elmegy.
Egyik barátnőm sütötte állandóan a Szafis lángost, egy pár hónapig, amíg fogyózott, persze jól megpakolva sajttal meg tejföllel. :'D
Gondoltam kipróbálom én is, sütöttem egy adaggal az egész családnak. Hát... állagra sem volt közelében se a lángosnak, meg ízre sem. Konkrétan 2 harapás után feladta mindenki, pedig nem vagyunk válogatósak.
Kérdeztem barátnőmet, hogy mit szúrhattam el, hogy ilyen lett, de aztán kiderült, hogy semmit, és ő sem véletlenül tett rá annyi tejfölt...
Ugyanebben az időben próbáltam a Szafi féle forró csoki port, hát abból is minden lett, csak iható kakaó nem. :D
Amúgy a csaj szimpatikusnak tűnt mindig, de a termékei nekem nagyon nem jöttek be.
Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy akinek gluténmentesen kell étkeznie és nem kizárólag kukoricából és rizsből készült liszteket akar használni, azoknak hatalmas segítség. Ráadásul lassú felszívódásúak Szafi lisztjei, ami nagyon jó a cukorbetegeknek és az inzulinrezisztenseknek is.
Az ízük soha nem lesz olyan, mint a gluténosoké és főleg a hajdina miatt van olyan érdekes mellékízük, de hát sokan örülnek, hogy egyáltalán ilyen is van.
Na azért itt nem éppen reális válaszok érkeztek.
Egyrészt ezek a Szafis cuccok EGÉSZSÉGESEK ha összetevőket nézünk és pont, ez tény vitatkozni kár rajta.
Van olyan ember a piacon, aki a szójás & búzalisztes termékeit adja el hasonló áron ráadásul IR, PM betegeknek ajánlva, ami nagyon gáz!
Az, hogy kinek érdemes ennie más kérdés. Ha valaki bizonyítottan (tehát nem saját maga kitalálja, mert most menő) gluténérzékeny, akkor neki kánaán, ha valaki nem az, akkor viszont nem gondolom ezen kéne élni, de hangsúlyozom összetevőket tekintve jó cuccok.
Én "csak" egészségesen eszem = kb 10 éve nem fogyasztok cukrot, búzalisztet és általában kerülöm a gyorsan felszívódó ch-t (kivéve gyümölcs, de az ugye nem hozzáadott cukor miatt az), Szafitól a reform palacsinta lisztet veszem egyedül mivel jobb, mint az eredeti eskü. Viszont mást nem, ritkán kívánok édességet akkor szuper csinálok egy adagot és ennyi.
Az Etele pékségükbe bementem 700-800 Ft egy üres bagett na azért ott én is lestem. Nem spórolok kaján lazacot salátát stb eszem és megveszem, de azért ez sokkolt! Volt mellette valami süti is pultban az is hasonló árfekvésben hát jót nevettem szóval csak palacsinta lisztemet hoztam el. :D
Bátran próbáld ki, mert ez tényleg finom (de a reform, nem a másik!!!mert több van neki), viszont raklappal nem érdemes venni mást.
Különben nekem Szafi iszonyú szimpi volt régen, de egy ideje már nem, nagyon megváltozott. Ráadásul játékoknál is látom csak ismerősök nyernek, meg akiknek oldaluk merő Szafi reklám na ebben tiszta S.N. ott is mindig így volt [hangsúlyoznám egyiknél sem játszottam soha, de oldalukat követtem így láttam :) ]. Vagy Pl. : bnőm tízezreket költ Szafi cuccokra mindig játszik, de sosem nyer, mert insta oldalát nem pakolja tele azzal mit süt rossz látni ezt.
Egy szó mint száz lehet szeretni nem szeretni, de amit elad jó minőség - ha nem vagy gluténérzékeny ne ezen élj, de beépítheted az étkezésedbe ha tudatosságra törekszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!