Mi értelme az önkiszolgálló kasszáknak?
Az önkiszolgálló kasszáknál is hosszú sor áll pl. a tesco-ban. Tétlenül állnak az emberek, mindenki csak vár egy segítőre, hogy mit hogyan kell csinálni.
Érthetetlen számomra, hogy a pénztáros munkáját miért akarják a vásárlókra hárítani. Kinek jó ez? Létszámcsökkentés + áll a sor órákig, lassul az egész vásárlási folyamat, ezzel csökken az áruház szinvonala. Valaki nagyon meggazdagodik ezen nem?
Én a pittyegő kéziszkennert is szeretem hurcolni, azonnal látom, hol járok árban, tudom ellenőrizni, ha valami nincs kiírva, és nem mellesleg nem kell átforgatni az egész kocsit a ki és bepakolásal.
A cink csak az, ha kiszúrnak ellenőrzésre random, mi majdnem mindig kifogjuk :D
Amúgy az önkiszolgáló arra lett kitalálva, mint régen a "csakkosaras" pénztárak, hogy veszel három dolgot, akkor nem kell kiállnod a nagybevásárlókat. Csak sajna nem nézik, nem küldik el, aki odaáll megpakolt cuccokkal és nagykocsikkal, így kábé értelmét veszti.
Nálunk nagyon jól működik a Tesco és a Spar önkiszolgáló is. Főleg fiatalabbak állnak be, gördülékenyen megy, sokszor gyorsabban halad, mint a kassza.
Nyílván aki öreg, fél használni, az álljon be sima sorba, ne tartsa fel.
De egyébként aki okostefont tud kezelni, az ezt is, nagyon egyszerű.
Aki tud olvasni, az használni is tudja. Nyilván a 80 éves Irénke néni, aki mobiltelefonból is max a Nokia 3310et ismeri, nem feltétlen fogja tudni használni az önkikasszát, de úgy nagy átlagban azért szokott menni az embereknek.
Az, hogy a péksüti nevét tudni kell...Hát emberek, az árát mindig mindenki megnézi, onnan csak fél centire van a neve. (Tudom, dolgoztam tescos kasszában, mindig tudták hogy 120 ft/db volt az a vacak, de hogy mi volt, azt nekem kellett kisakkozni).
Alapvetően ez a rendszer úgy működne, ha kiskosárral, vagy max pár dologgal állnának be az önkihez az emberek. Más kérdés, hogy vannak olyanok, akik a karácsonyi nagybevásárlást is így akarják intézni, holott ebben az esetben a kasszás tényleg gyorsabb lenne. Nálunk pl sokáig ki volt írva, hogy max 10 termékkel lehet önkizni, ezt sajna már eltörölték.
Kérdező, ha neked nem felel meg, hogy 'veled végeztetik a kasszás munkáját', akkor megmondod a terelgető tescos dolgozónak, hogy köszönöm, én ide meg ide szeretnék inkább sorbaállni. Ennyi.
Azt nem fejtem ki, mennyit spórol ezen a cég, mert ezt megtették már előttem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!