Minden CBA-ban megdrágultak a péksütik, vagy ez nem valami egységes dolig? Vagy 50 ft-tal többe kerülnek mint eddig.
Nem egységes a dolog, mivel nem (csak) saját pékségből dolgoznak, hanem helyi beszállítóktól is kapják a pékárut. Nem olyan, mint egy tesco pl, ahol helyben sütik. Emiatt van az is, hogy nem mindenhol ugyanaz a kínálat.
Viszont az áremelkedés most általános, drágul a liszt is, gondolom emiatt emelnek a beszállítók, így az üzlet is, hogy ne bukjon rajta.
Mindenhol hétről hétre drágulnak a termékek.
Ráadásul árkartelleznek, nézd csak meg a két német diszkont multit, meg akár a többi boltot.
Csak tudnám minek a Gazdasági Versenyhivatal.
"Ráadásul árkartelleznek, nézd csak meg a két német diszkont multit, meg akár a többi boltot."
Én úgy veszem észre, hogy sokszor ugyanaz a dolog akciós több boltban is egyszerre - de ebből nem arra gondolok, hogy kartelleznek, hanem hogy amiatt lehet, hogy a beszállítójuk (aki ugyanaz ugyanannak a terméknek az esetében) épp akkor akciózik, ezért hát ők is.
6. Igen igazad van, ez okés.
De én nem erre gondoltam, hanem egy termékcsaládon belül.
Pl.extra szűz olivák, félkilós durumtészták, még a nyavajás 100-as papírzsebkendő is 119 ft mindkét német diszkontláncnál.
Most hirtelen ezek jutottak eszembe.
De akár az Lenor öblítők, Ariel, Persil folyékony mosószerek, de még a wc illatosítók is, más multiknál. De akár, a sajtok, lisztek... stb.
Ez nálam érzékeny terület, kereskedelmi szakos közgazdász és háziasszony vagyok egy személyben. Az ilyesmit azonnal kiszúrom és megjegyzem.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!