Albán pékségek: hogy lehet felismerni őket?
Köszönöm a válaszokat! 8. válaszadónak: szerintem voltam már, csak akkor nem tudtam róla, hogy az az.
Amúgy szerintem rettentő szomorú, ha egy faluban az egyetlen jó (??) pékség nem magyar, hanem valami külföldié, aki adóparadicsomnak használja az országot. Eléggé mutatja a hazai pékszakma mélyrepülését. Mellesleg én is, ha vidékre megyek, meglepődök mennyire nincsenek pékségek, rendes pékáru, egy normális magyar kenyér... falun...
9-es válaszadónak: a Lipótit annyira nem ismerem, hogy véleményezni tudjam, csak azt látom, hogy lassan mindenütt ott vannak. Én csak 2 terméküket veszem, nagyon ritkán, azokkal nincs bajom.
10-es válaszadónak: a Félegyháziban még sosem voltam, csak azt tudom, hogy az tutira nem albán, hanem egy full magyar vállalkozás.
Ne aggódj, adócsalásban és hasonlókban a magyarokat sem kell félteni még hazai terepen sem:)
Van igazság abban, amit írtál, valóban nagyon leromlott a magyar pékség színvonala nálunk (meghalt a tulaj, a rokonok meg eladták valami hozzá nem értőnek), ami valahol szomorú. Viszont innentől fogva nyugodt szívvel vásárolok az albánoknál, mert egyszerűen jobbak a termékeik és olcsóbbak is, márpedig ez nekem, egyszerű embernek elég fontos.
Ami meg a Lipótit illeti, ha nagy ritkán betévedek egybe a városban, nagyon elégedett vagyok az ízekkel, az áraik viszont irreálisan magasak számomra sajnos.
A termékről. Van egy jellegzetes tésztája, ízvilága.
Én jobban szeretem az albánt mint a többi pékséget. (pedig nálunk kenyérgyár is van)
Jobb minőséget tesznek le az asztalra. Ez látszik is abból hogy szinte mindig kigyóznak a sorok az üzletben.
Sajnos előtte a fornetti korszak volt. Akkor minden a hájastésztáról szólt, ami drága volt és a legkevésbbé sem laktató. Én utáltam, hogy ez franchize uralt mindent, főleg iskolásként 10 órai szempontból. Így a rendes kelttésztáért ölre mentek az emberek. Talán ezért is került ennyire fókuszba az albán pékség.
A lipóti nálam is hatalmasat bukott. A szendvicseit nagyon szerettem. De most már sem a minőség, sem az ár nem felel meg a számomra.
Rengeteg ilyen van. Azok, melyben az adalékanyagos, hulladék lisztből készített, hidrogénezett zsírral dúsított, óriásira puffasztott, rettenetes ízű-állagú dolgokat lehet kapni.
A Lipóti pedig nem érv ezek ellen, az is egy gagyi.
A valódi, kézműves pékségeket kell keresni: Pékműhely, Pipacs, Panificio il Basilico, Jacques Liszt stb.
Én magam készítem a kovászos pékárúkat, amiket megeszünk, az albán szutykokat nem bírom megenni. Arról nem is szólva, hogy árt.
Nalunk sok fele pek van, de en az albanhoz kifejezetten ket sologert jarok:
- az egyik ilyen tesztaba csavart mustatos virsli. Haaaaat az valami isteni.
- a masik meg a ket okol meretu zsomle.
Nem tudom h milyne ha megnarad mert meg aznap bepuszilom oket. Amugy igen mas a tesztaja mint pl mas pekeknel. De nekem izlik. De mondom csak ezert a ket dologert jarok oda.
17
Nem.
Keresd a kézműves pékeket, ha nem akarsz mérget is enni kenyér néven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!