Miért vannak annyira oda a piacért az öregek?
Azért, mert világéletünkben ők ahhoz voltak szokva, hogy a piacra mennek, ha kell valami.
Ezelőtt 40-50 évvel még nem volt TESCO, bevásárlóközpontok.
Szóval a megszokás, meg picit emberközelibb. Már megvannak a szokásos eladók, akik mindig hasonló minőséget biztosítanak.
Hol van az a piac, ami estig van nyitva, mert akkor én is odamegyek! ... bár nem vagyok öreg!
Én is piachoz közel lakom (Pest megye) de 10 után már csomagolnak, 12-re nyoma sincs, hogy ott piac volt.
Szerettem piacra járni, de már az egy-két őstermelőt leszámítva, csak gagyi ruhák és ócska cuccok vannak többségében.
Csak 29 vagyok, mégis sokkal jobb a piaci áru :)
98% friss, szép, háztáji, finom és édesebb, mint a bolti - ja, meg olcsóbb.
Imádom a Lehel piacot
És bolhapiacra vadászok hogy tudjam gyüjteni a figuráimat tovább :( mind megszűnik.... Valaki tud itt Pesten jo bolhát? Esetleg az Új Pesti még működik?:/
21/N
Nagyobb a választék, jóféle házi cucc (amikor még vettem lekvárt, csak piacról vettem, ismerős nénitől. ma már magam készítem, cukormentesen), olcsóság (nyilván nem minden pontján, nyilván. anyós mindig féláron veszi a zöldségeket, mint én, valamit nagyon tud, de hát én havi egyszer jutok el a megyeszékhelyre a piacra és nem is hajnalban)...
A nyitott piacokat szeretem igazán, de sajna az nincs a közelben, Püspökladányban bezzeg volt. Hatalmas piac, még nyári kiskörtét is kaptam minden nyáron, azóta ilyesmit nem tudok enni...
A sorbaállás engem se vonz. Inkább kisebb sorokba állok, hosszabba csak akkor, ha igazán fantasztikus zöldségesről van szó, ahol megveszem a dolgok felét, ami nekem kell.
Télen piac nélkül elég nehezen kapnék 150 ft/kg áron ipari, de finom karalábét... A díszcsalán töredék áron van bolthoz képest... Megvan a létjogosultsága. Ahova én járok, ott remek boltok is vannak, felesborsót mostanság csak ott láttam, még hipermarketekben sem.
Parkolni arrafelé nehéz, de ez engem nem érdekel, mindig is gyalog jártam piacra.
De rendben van, ha valakinek nem szimpatikus. Az ne menjen piacra, legalább kevesebben leszünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!