A nyugdíjasok/öregek miért hiperaktívak már hajnalok hajnalán?
Lehet máshol nem így van de a környezetemben kb az van, hogy már reggel 4 környékén bőven ég már a lámpa a házában egy idős úrnak, meg több nyugdíjas már a kora reggeli órában csinálja a semmit a városba.
Miért van ez?
(Nem negatív felhanggal értendő a kérdésem)
Te rakod fel ide folyamatosan a miért...... az öreg?
Váltsunk már témát.
igen, hát életmód függő.
mamám például kivétel. éjfél-1 óra előtt nem nagyon fekszik le. mosogat, tesz-vesz, van, amikor nekiáll tésztát szaggatni a holnapi levesbe...aztán másnap meg 9-10 előtt fel sem kel :D
Korán fekszenek, nehezen alszanak, korán amikor még nincs olyan nagy meleg jobban tudnak tevékenykedni.
Házi gondozó vagyok, az idősek körében akiket én gondozok ezek az okok.
Korral járó problémák miatt, - mint a nehéz alvás, inkontinencia, prosztata gondok, izületi fájdalmak, kelletlen meleg. Ráadásul ők még nem a digitális kor gyermekei!
Őket még úgy nevelték, hogy illedelmesen köszönnek, tisztelik az élettapasztalatot, tevőlegességre, aktivitásra nevelték őket (nem is ritkán atyai pofonok kiséretében, amelyek manapság a törvény előtt szentségtörésnek vannak beállítva).
Sokuk mozgatórugója az az életfelfogás is, hogy "Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!"
A fogyasztói, digitális társadalomtól fényévekre van ez az életszemlélet, ezért nem, vagy csak nehezen értik meg, fogadják el azt sokan, hogy léteznek még ilyen emberek!
Amikor én voltam gyerek, Nagyanyám kelt a nappal és ment etetni az állatokat, - azoknál nem volt "pardon", - hogy "Bocsi, de tegnap sokan irkáltak nekem a faszbukon!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!