Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért írják rá a konzervre?

Miért írják rá a konzervre?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Azt miért írják a konzerven, hogy mechanikusan csontokról lefejtett húsból készült? Nekem mint fogyasztónak van valami jelentősége?

2018. márc. 18. 07:47
 1/5 anonim válasza:
97%
Csak annyi, hogy az nem szinhus, hanem nyesedek.
2018. márc. 18. 07:54
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Neked mint fogyasztónak annyiban hasznos, hogy tudod, mit eszel. De elsősorban nem ezért írják rá, hanem mert kötelező. Az összetevők sorrendje pedig arra utal, hogy milyen arányban találhatók meg a termékben. Tehát ami az elején szerepel, abból van a legtöbb (májkrémek és hasonlók esetében ez többnyire az ivóvíz)

Amúgy a mechanikusan lefejtett hús az nem csupán húst jelent, hanem kötőszövetet, porcokat is, amik finomra vannak darálva.

2018. márc. 18. 09:20
 3/5 anonim ***** válasza:
58%
Ami már semmire nem használható, azt mindent bele raknak.
2018. márc. 18. 09:20
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Na, ezért veszek én csak színhúst (a felvágott dettó ugyanez), vagy ha nincs arra pénzem, akkor ideiglenesen inkább átmegyek vegába.
2018. márc. 18. 10:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy ennél a mechanikus lefejtésnél a húsban levő fehérjék is sérülnek. Ártani nem fog, csak az a fehérje már kevesebbet ér élettanilag.
2018. márc. 18. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!