Tegnapi lejáratú vákumcsomagolt csirkemellet fel lehet még használni ha nem büdös?
Mivel csak egy napja járt le, lehet, hogy még jó.
De ha szoktál rendszeresen készíteni, akkor úgyis érzed rajta.
Ha valami gyanús, akkor inkább dobd ki.
Valóban hülyeség, hogy a lemosás meg a hőkezelés mindent megöl benne. Akkor ennyi erőből mindig lehetne romlott húst enni :D A hőkezelés csirke esetében a nem romlott húsnak fontos.
Ha nincs szaga, akkor nincs semmi baj. A lejárati időt úgy választják meg, hogy addig eladható, addig szavatolt a minősége. De ez nem azt jelenti, hogy egyik percről a másikra megromlik.
A büdös húst inkább ne használd fel, bár az egészséges gyomor egy éppenhogy bukés hússal megküzd, de nem túl egészséges.
A kórokozók valóban elpusztulnak a sütés-főzés folyamán, (nincs az a baci, amelyik kibírna 100-250°C-ot) de az általuk termelt, a bomló húsban keletkező méreganyagok (pl. botulotoxin) nem!
Helló!
A lejárati idő az az időpont, ameddig a bolt eladhatja a terméket.
Szerintem néhány nap egy vákuum csomagolt húsnál nem számít semmit. Sajtoknál a több hét sem gond. Tejfölnél is simán át lehet lépni a határidőt.
Mi gyakran veszünk ár csökkentett "sárga címkés" közeli lejáratú termékeket, és berakjuk a fagyasztóba, vagy néhány napon felül felhasználjuk őket. Soha nem jártunk még pórul. :)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!