Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Tegnapi lejáratú vákumcsomagol...

Tegnapi lejáratú vákumcsomagolt csirkemellet fel lehet még használni ha nem büdös?

Figyelt kérdés
2017. nov. 20. 10:37
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Persze, boven.
2017. nov. 20. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
49%
Fel lehet használni. Ha mégis érzel valami enyhe bukét, az sem vészes, mert a bővizű lemosás után a forró vízben történő főzés, vagy a forró olajban sütés amúgyis megöl minden próbálkozót..
2017. nov. 20. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
84%
Milyen körülmények hány volt tárolva ? Amennyiben a fagyasztóba akkor oké , de ha nem szagtalan amilyennek kell lennie az már gond . Marhaság azt gondolni hogy a sütés a romlásnak indult dolgokat fogyaszthatóvá teszi , ezt a sumák hentesek egyéb tróger kereskedők alkalmazzák ellenünk .
2017. nov. 20. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
75%

Mivel csak egy napja járt le, lehet, hogy még jó.

De ha szoktál rendszeresen készíteni, akkor úgyis érzed rajta.

Ha valami gyanús, akkor inkább dobd ki.

Valóban hülyeség, hogy a lemosás meg a hőkezelés mindent megöl benne. Akkor ennyi erőből mindig lehetne romlott húst enni :D A hőkezelés csirke esetében a nem romlott húsnak fontos.

2017. nov. 20. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
Nekem nem lenne hozzá gusztusom. Ki tudja mikor csomagolták? Akkor inkább sült krumpli magában, mint százéves döglött csirke.
2017. nov. 21. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Szerencsi Viktória ***** válasza:
100%

Ha nincs szaga, akkor nincs semmi baj. A lejárati időt úgy választják meg, hogy addig eladható, addig szavatolt a minősége. De ez nem azt jelenti, hogy egyik percről a másikra megromlik.

A büdös húst inkább ne használd fel, bár az egészséges gyomor egy éppenhogy bukés hússal megküzd, de nem túl egészséges.

A kórokozók valóban elpusztulnak a sütés-főzés folyamán, (nincs az a baci, amelyik kibírna 100-250°C-ot) de az általuk termelt, a bomló húsban keletkező méreganyagok (pl. botulotoxin) nem!

2017. nov. 22. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Helló!


A lejárati idő az az időpont, ameddig a bolt eladhatja a terméket.

Szerintem néhány nap egy vákuum csomagolt húsnál nem számít semmit. Sajtoknál a több hét sem gond. Tejfölnél is simán át lehet lépni a határidőt.

Mi gyakran veszünk ár csökkentett "sárga címkés" közeli lejáratú termékeket, és berakjuk a fagyasztóba, vagy néhány napon felül felhasználjuk őket. Soha nem jártunk még pórul. :)


Üdv.

2017. nov. 27. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!