Tegnapi lejáratú vákumcsomagolt csirkemellet fel lehet még használni ha nem büdös?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mivel csak egy napja járt le, lehet, hogy még jó.
De ha szoktál rendszeresen készíteni, akkor úgyis érzed rajta.
Ha valami gyanús, akkor inkább dobd ki.
Valóban hülyeség, hogy a lemosás meg a hőkezelés mindent megöl benne. Akkor ennyi erőből mindig lehetne romlott húst enni :D A hőkezelés csirke esetében a nem romlott húsnak fontos.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha nincs szaga, akkor nincs semmi baj. A lejárati időt úgy választják meg, hogy addig eladható, addig szavatolt a minősége. De ez nem azt jelenti, hogy egyik percről a másikra megromlik.
A büdös húst inkább ne használd fel, bár az egészséges gyomor egy éppenhogy bukés hússal megküzd, de nem túl egészséges.
A kórokozók valóban elpusztulnak a sütés-főzés folyamán, (nincs az a baci, amelyik kibírna 100-250°C-ot) de az általuk termelt, a bomló húsban keletkező méreganyagok (pl. botulotoxin) nem!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Helló!
A lejárati idő az az időpont, ameddig a bolt eladhatja a terméket.
Szerintem néhány nap egy vákuum csomagolt húsnál nem számít semmit. Sajtoknál a több hét sem gond. Tejfölnél is simán át lehet lépni a határidőt.
Mi gyakran veszünk ár csökkentett "sárga címkés" közeli lejáratú termékeket, és berakjuk a fagyasztóba, vagy néhány napon felül felhasználjuk őket. Soha nem jártunk még pórul. :)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!