Két helyen szoktam venni:
bioszallito.hu
azsiabt.hu
Svájcban :D
Komolyan, megláttam és röhögőgörcsöt kaptam a Migros közepén.
(Mikrobiológián állandó táptalajunk volt az agar-agar).
Szerintem kettes arra utalt, hogy zselés táptalajban szoktak baktériumokat, gombákat, illetve növényeket is termelni. Annyi, hogy az agaragar mellé általában kevernek egyéb tápanyagokat, esetenként színezéket is.
Ilyenkor a bacik terjedése az elszíneződéssel szabad szemmel is láthatóvá válik.
De palántát keltetni is jó az agaragarból készült keményebb zselé, mert megtartja a magot, gyökeret, csírát, ugyanakkor vízzel teljesen le lehet mosni átültetéskor, minimális károkozással a finom gyökérzetet.
Vagy készíthetsz pl. belőle ballisztikai gélt is, fegyver teszteléshez. Sok mindenre használják, nemcsak megeszik. :)
>egyszer valami biológus tenyészett valamit, amit sör
>helyett lehetett inni, aknyeg csak az volt, hogy mindig
>tovább kellett örökíteni, kb. mint az élesztőt, nem
>tudja >valaki mi az?
Több ilyen cucc van, kérdező. Az egyik pl. az "életkristály" nevet kapta. Ez egy áttetsző folyadék, amiben valami gomba vagy baktérium tenyészik és tiszta mazsolát kell a vízbe tenni, ezen él. A tartásra, szaporításra is megvannak persze a szabályok. Ízre iható, de nem túl kellemes. Egyszeri kóstolás nekem elég volt belőle.
Itt fórumoztak is róla:
A másik ami eszembe jut, az a tejjel etetett kaukázusi kefírgomba, de ezt úgyis mindenki ismeri.
Egy ideig ittam. Csodát nem tett, de beteg se lettem tőle. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!