Hol érdemes bevásárolni, piacon vagy boltokban?
Nekünk meg van minden, hogy mit hol érdemes.
Pl. nem ugyanott vesszük a csirkét, a kacsát, a marhát.
Lidl-ben jó a kacsa. Tojást háztól veszünk. Csirkét is. De ha épp nincs a Spar-ban kapható csirkemellek között van jó.
Zöldséget is vegyesen szoktam. Spar annyira ebben nem jó. De Lidl-ben van sok magyar termék idényben. Van egy kis zöldséges is, amit nagyon szeretek. Sok minden van, szép az árú.
Csak boltban vásárolok, ha lehet, a piacon drága az áru, nem fogadják el a bankkártyát, nem adnak számlát, és még át is vernek. Ki nem állhatom. Akkor megyek, ha nagyon muszáj, mert nincs a boltban valami. Pl. savanyított lapu töltött káposztához.
Tescóban és Lidlben szoktam többnyire bevásárolni. A Tesco extra a legjobb, de a Lidlben is van pár jó cucc, borok, cheddar, delux termékek. A Spar drága szerintem, bár szép az áru. Ami a legjobban kiborít ott, hogy kibírhatatlanul hosszú a sor a pénztárnál, de nem is állítanak be minden kasszához pénztárost, fél órákat lehet sorban állni. Hülyét kapok a sok pontgyűjtő kártyás, matricát gyűjtögető, készpénzt guberáló vevőtől, miattuk nem halad a sor. A Tescónak legalább van annyi esze, hogy egy vonalkóddal beolvasható a hűségkártya, nem kell terminálba dugdosni, hogy menjen az idő, meg ott többen vásárolnak kártyával is, mint a Sparban.
Nálunk nincs sor a Sparban, bár igaz hogy jártam már olyanban ahol volt. A Sparban szépek a húsok, sokféle van előre csomagolva (nem kell a pulthoz sorbaállni), van filézett csirkecomb.
Függ attól is hogy mi van közel. Nekem a piac sajnos nagyon kiesik. Idénygyümölcs általában a piacon szebb és nagyobb a választék. Zöldségek közt minőségre nem látok óriási különbséget piac és bolt között, kivéve persze azt amit boltban nem nagyon árulnak (pl fejteni való borsó, zöldbab).
Hát igen, a Tescóban mindig válogathatok, az eladót nem érdekli, ha nem akarom megvenni a szalámi végét, és megy a kukába, az sem, ha leveszem a felső ládát, amiben már kisebbek pl. a karalábék, és az alsóban keresek nagyobbakat.
A piacon meg mindig megpróbálnak átverni. A múltkor pl. kértem töltött káposztához 15 laput, hát csak bekerült a zacskóba egy 20 dekányi 6x6 cm-es vagy annál kisebb példány is grátisz, amibe már nem tudok tölteni, meg nem is kértem, de azért a mérleg kimutatta, és kifizettem.
Vagy kérdeztem, melyik hurkát ajánlja, mert apám szerint az ilyet piacon kell venni, ideadott egy nagy sz..rt. A Tescóban vásárolt hurka eddig mindig jó volt, ami nem véletlen, mert ki is listázza az ilyen multi azt, akinek nem jó az áruja, nem fogy el, nem szeretik.
A lidlben jó a hús nagyon, de viszont, ha szeretnéd tudni, hogy igazi, háztáji csirkehúst eszel e, ( ami van a lidlben is, háztáji egész csirke néven) a piacon rá kell kérdezni.
Ha van rá lehetőséged, a csirkét háztól a legjobb venni. Ott meg tudod nézni az állományt, takarmányt, tartási feltételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!