Boltok direkt csinálják hogy a pénztárnál drágább a termék?
Tegnap munka után bementem a Sparba és csak pár dolgot vettem.
A szörp 420 ft-ért volt kitéve,de a pénztárnál már 495-öt kértek,a mosópor szintén drágább volt.
Direkt csinálják ezt a boltosok vagy nincs mindig idejük kirakni a helyes árat?
Én még sose láttam ilyet.
És egy terméknek nem lehet két ára!
Ha máshol a boltban ugyanannak a terméknek alacsonyabb ár volt kiírva, akkor kötelességük annyiért odaadni. Nyisd ki ilyenkor a szádat és reklamálj, visszakapod a pénzedet.
Sőt, régebben az Auchnban azt tapasztaltam, hogy ilyenkor, bocsánatkérés gyanánt, a különbözet DUPLÁJÁT adják oda utólag.
Sparban már èn is jártam úgy, hogy már kiaggatták a másnaptól èrvènyes akciós árat, de persze mèg a normál áron adták aznap. Valóban megtèvesztő. Egyszer olyan választ kaptam tőlük, hogy hát benne van az akciós újságban, mikortól alacsonyabb az ára, figyelni kell.
De az ellenkezője is előfordult. Akciós termèk normál áron volt kiírva, ès meg kellett kèrdeznem az eladót, hogy akkor most mi van. Akkor is azt mondták, hogy az újság a mèrvadó.
Egy adott terméknek csak egyféle ára lehet. Ha mégis kétféle van kiírva, két különböző helyen, akkor a jelenleg hatályos jogszabályok alapján kötelesek azon az áron odaadni, amit te megmutatsz náluk a boltban (és az az olcsóbb).
Ehhez kell ragaszkodni. Nem vagy köteles vásárlás előtt az akciós újságokat bújni. Te vásárló vagy, nem ellenőr és nem szakértő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!