8. kerület Corvin-negyedben igazi HENTEST hol találok?
Nincs olyan kerület, hogy Corvin-negyed, Józsefváros van.
A szomszédban, a Tűzoltó/Ferenc krt. sarkán van Sezgin, a török hentes boltja. Ő maga vágja az állatokat, amik a családja tulajdonában lévő tanyán nőnek meg. Disznóhús nyilván nincs, de marhában és birkában világbajnok. Csirke is van limitált mennyiségben, az is sokkal finomabb, mint a bolti.
"Nincs olyan kerület, hogy Corvin-negyed, Józsefváros van"
Rajtad kívül nem is mondta senki se, hogy az egy kerület, lévén az a kerület egy része :)
8. kerületben, a Corvin-negyed területén, megfelel?
Marha van, csirke alig, diszno egyáltalan nincs. Hasznos!
Ezen felül muszlim a hentes aki brutális kegyetlenseggel öli az állatot mert a vallása szerint egy elkábított állat már nem él, ezert felköti, elvágja a torkát és megvárja míg az addig vergödik es szenved amíg az összes vért kikínlódja magából. Vagyis "halal" = "megengedett" legyen a vallásuk szerint. Kösz nem.
Jézusom, első. A Corvin-negyed a VIII. kerület egy része. Nyilván a Kérdező ezen a részen keres hentest, nem gondolod?
Jobban jártál volna, ha csöndben maradsz.
" elvágja a torkát és megvárja míg az addig vergödik es szenved amíg az összes vért kikínlódja magából."
Nem tudom, kérdező, hogy neked milyen ismereteid, vagy vidéki rokonaid vannak, de a csirkét itt is pontosan így vágják. Hátrafeszítik a fejét, és elvágják a nyakát, majd kivéreztetik.
Ugye te még nem láttál elvágott nyakú csirkét rohangálni? :-D
Falun elottem vagta a nagyim a csirket, de csak annyit amennyit megettünk es nem akkora mennyisegben amennyit a boltban arulnak. Disznovagason is voltam tobbszor is. Ettol fuggetlenul barbarsagnak tartom, hogy egy tobb szaz kilos allatot a labainal fellogatnak es elvagjak a torkat (de amig nem huzod ki a kest belole addig nyiszatolni is lehet, le van irva nekik) es aztan panikban verekedve verzik ki az allat.
Szerintem az elvágott nyakú csirkének tökmindegy, hogy egyedül van-e, vagy századmagával lóg egy rúdon.
A Corvin-negyedben nincs más, de ott van közel a Fővám téri nagy vásárcsarnok, a Rákóczi téri vásárcsarnok, kicsit odébb a Baross utcában a Feldo hentes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!