Véletlenül vettem egy csomag tojás nélküli tésztát. Mit csináljak vele?
Tipikusan olasz tészta ez. Durum lisztből és vízből készül. Egészségesebb (egy picit) a tojásosnál. Legfeljebb annyit különbséget lehet észre venni a kész ételnél, hogy ha betartod az előírást, akkor egy picit roppanós. Nem nyers, csak nem olyan plötty. Mi magyarok hajlamosak vagyunk agyonfőzni a tésztákat.
Én ma már csak ilyent eszem.
ugyanazt, mint másik, tojásos tésztával. ;)
olasz szószokhoz például kifejetten ilyet szokás csinálni. durumtészta. nem kell bele tojás, és nem is hiányzik.
csak szólok, hogy a férjednek fel sem fog tűnni, hogy nincs benne tojás. pláne, ha szószos tészta lesz az ebéd. nem magában fogja enni, nem? :D
A férjednek minden esetben elöre bemutatod, hogy mit fogsz fözni, milyen tésztát, stb. engedélyezi-e?!?!?!
Ha van egy kis eszed, megfözöd minden kommentár nélkül, és ne lepödj meg, ha esetleg olyan megjegyzést kapsz töle, hogy "látod,mennyivel jobba rendes tészta, mint az a tojás nélküli vacak, amit múlktor vettél", ugyanis ezek más (durum) lisztböl vannak, ami nem ázik el a fözés során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!