Hol tudom megnézni egy pékáru szénhidráttartalmát?
Pl. tesco, spar, pékségek helyben sütött pékárui. Interneten van fenn kalóriatáblázat, de az van csak kalóriát ír, makrókat nem, vagy pedig nem találom azt a nevű péksüteményt ami a boltban is van.
Pékségben szerintetek ha megkérdezem hogy "mennyi a súlya?" vagy "kb hány gramm szénhidrát van benne, milyen lisztből készült?" hülyének néznek?
Félreértés ne essék, nem egy fogyózó kislány vagyok, hanem testépítés céljából szeretnék pontosabb képet kapni a rozs, -teljes kiőrlésű, -tönköly stb zsemlékről/kiflikről.:)
Semmi értelme nincs annak amit csinálsz..
Azt hol tudod megnézni, hogy a TE szervezetedben mennyi szívódik fel vagy hasznosul?
A táblázatok csak a ló egyik oldala...
GONDOLKODJ IS NÉHA!
Ne csak benyald amit hallasz...
Egyébként amit így készítménybe veszel bármi is az, fogalmad sem leht róla, hogy mit tartalmaz..
Sokszor még amiken ott a cimke rá van irva, hogy mi van benne abba is más van.
íRégebben melóztam egy csomagolóüzemben.
A csomagolóanyag már 10 évre előre le volt gyártva, az import cuccot csak hozta a kamion, a melósok ledobálták róla a laboros mintát vett, negyed óra múlva visszajött és mint a masiniszta megadta azöld jelzést!
A targoncás logisztikus beiktatta a gépbe és már pörgött is a csomagolás, ment az áru a raklapokra.
Egyétek emberek!!
Én mindenféle készítményt inkább mellőzök, még kenyér helyett is inkább rizs meg krumpli.
Néha persze elengedem magam, de közel sem eszem annyi készítményt mint egy átlagember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!