Mi történik a lejárt szavatosságú ételekkel italokkal?
A lejártat elvileg meg kellene semmisíteni.Az másnap lejáró szavidőst még leakciózva eladhaták, de pl a tesco aránytalanul drágán teszi a "turkálóba" az ilyen termékeket.
Az Auchanban láttam, hogy a felvágottféléket (nem lejártat ) hanem a szeletelőgépeknél a végeket, az első kissé megfakult szeleteket gyűjtötték. tarja, sonka szalámifélék... stb. meg is kérdeztem, hogy nem vehetnék-e a cicáimnak, de azt mondták veszélyes hulladék, nem szabad árulni...Hogy mit tesznek vele, az rejtély.
Hiradóban láttam pesti piacos hentesnél ki volt téve egy tálca szalámivég ( 3-4 centis darabok voltak) és ki is volt írva, hogy szalámivég.... ft., de nem láttam mennyit kért a hentes, mert elkapták a kamerát.
Neki úgy látszik megéri árulni, a nyugdíjasnak pedig a far-hát mellé még jól is jöhet.
nekem a szíves szakad meg, amikor a tévében látom, hogy tonnaszám dobálják , semmisítik meg az élelmiszereket.
Nem gondolom, hogy ez az egyetlen megoldás, hiszen annyi a rászoruló.
Közben a karitatív szervezetek szó szerint koldulnak most karácsony táján, hogy adhassanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!