A Kádár-rendszerben (mondjuk 80-as évek) milyen volt a termékkínálat a boltokban a maihoz képest?
a kínálat kb 20%-a volt a mainak, de mégis sokkal jobb kaják voltak.
Több volt az igazi életerőt tartalmazó. A maiak 90 %-a mű kaja, tartósítva, mindenféle rákkeltő E adalékokkal.
Akkor igazi kaják voltak.
A vaj képes volt megpenészedni (mert igazi volt, és nem volt teletömve tartósítóval), a tej képes volt megaludni.
A citrom is megpenészedett egy idő múlva.
Narancsnak, banánnak a '70-es években csodájára jártak.
A felvágottak emberi fogyasztásra alkalmasak voltak. Sajnálom mai magunkat, hogy nem ehetünk jó párizsit, virslit.
a sírásók azt mondják, a mai halottak nem bomlanak, annyi tartósítót eszünk.
Hihetetlen, hogy 1940 körül Dr. Péchy megjósolta a mai időszakra a bio élelmiszer és mesterséges élelmiszer gyártók háborúját (szó szerinti háború).
Szerintem meg ordas nagy hülyeség hogy a mai kaják műkaják. Egy nagy francokat. Sokkal jobb minőségűek. Sokkal komolyabb szintű a minőségi, egészségügyi, higiéniai szabályoknak kell megfelelni. Ez emlékek megszépülnek. Engem mindig is érdekelt a gasztronómia, az ételek, stb. Nos régen rosszabb volt. Főleg a hiánygazdaság, illetve előtte a háború szülte valóban gyógyszerészeti megoldások, TÉNYLEG ócska és azóta a forgalomból kivont adalékanyagok miatt.
Az összes mai félelmünk a műkajáktól, e-számoktól régről származik amikor valóban nagyon rosszul lehetett lenni tőlük. És jó sok vacak volt. Kajla nugát, bambi, sertamin, és 1961-től nagyüzemileg szójával felgagyizott rettenetek. És az egyenízű konzervek.
Kávépótló rettenetek.
Sonkaprés is volt, a párizsit is húshiányra találták ki.
Most sokkal finomabb párizsit is kapni mint régen, bár a színhús árában van, úgyhogy a többség az olcsót veszi. Olcsó húsnak híg a leve - ez meg egy nagyon, nagyon régi mondás.
az ifjúságunkat mindnyájan kicsit visszasírjuk.
3 ft 60 fillér volt 1 kg kenyér.
2 kg-osként árusították, és finom volt!
Nagymamám fokhagymás zöldbabfőzelékével isteni volt.
Sajnos, akkor még nem ettem húst, pedig akkor még volt a felvágottaknak hústartalma is. (mostmár csak húst nemtartalmaz - élelm.ipari mérnök mondta)
Mivel látom már, hogy milyen a modern allergia, alá tudom támasztani, hogy mindenben tartósítószer, és fertőtlenítőszer van. Tej,vaj, margarin, tartóskenyér, irelit tészta, készételek.
Senkinek nem kívánom ezeket a tüneteket.
Marada termelői tej a piacról... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!