Hol kapható a legjobb ízű csirkehús? Ha forgalmazó vagy márka alapján is vettetek észre különbséget, akkor azt is í r j á t o k meg légy szíves, hogy azok közül melyik a legjobb minőségű és a legfinomabb ízű.
Ezen boltok közül: Lidl, Spar, Tesco. (Ezek vannak közel.) Esetleg Aldi, Penny. (Ezek jó messze vannak.)
Illetve más is szóba jöhet, csak olyan bolt itt valószínűleg nincs.
De most a minőség érdekel, úgyhogy végül is inkább írjatok még minden tapasztalatot.
Köszi!
A legjobb, legfinomabb ízű csirkehús valóban a "háztáji", "tanyasi" csirke, amelyik nem kizárólag tápokkal lett "felpumpálva".
A sárga, vagy fehér bőrszín viszont lehet félrevezető is, ugyanis, ha a tanyán, szabadtartásban nevelt baromfikat üzemi kopasztógépen tisztítják, azoknak is fakó-fehér lesz a bőre, illetve a tápos csirke bőrét is be tudják festeni sárgára.
Mivel a minőség érdekel, és nem tudom, mennyire vagy képben a folyamatokkal, arról röviden:
A boltokban kapható csirkehúsok többsége nagyüzemekben nevelkedett, ahol éjjel, nappal világosság van, ideális a hőmérséklet, és a takarmány összetétele is ki van mérve, nevelés elsődleges célja a gyorsaság, a több profit, a minőség nem az.
Így 6 hetesen kerülnek a csirkék a vágóhidakra, a gyors nevelési ütem miatt a hús "felpumpálr" sok vizet tartalmaz.
A szabadtartásban nevelt csirkék ezzel szemben több kevesebb természetes táplálékot is esznek, kapirgálnak, vadásznak, csipegetnek, és a gazda sem feltétlenül a gyors növekedést tartja szem előtt a takarmányozással, és éjjel nem világít neki, ha jön az alkony a csibék pihennek, pirkadatig nem táplálkoznak.
6 hetesen még messze vannak a vágó mérettől, izmos húst fejlesztenek, amiben nincs fölösleges víz,. és amikor már elérik a "konyha méretet", akkor is megvan az, hogy milyen felhasználásra ideálisak.
Először a "rántani való", majd a "paprikás csirke méret" - és ennek az oka a hús minősége.
Kirántani a zsenge csirkehús jó, ami gyorsan átsül, és nem 6 hetes periódusokról van szó, mint a nagyüzemi neveléseknél... a 4 hónapos csirke viszont már nem ideális kirántani, viszont paprikásnak kiváló, ízletes finomság lehet, de az árában sem a 6 hetes nevelés van benne a piacon (de legjobb háztól venni, ahol látod is a körülményeket)
Legjobb a házi csirke. Teljesen más a húsa és annak minősége, ízvilága.
Emellett az se mindegy ki mit hogyan készít el.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Kivéve a #3. hozzászóló reagálását. Rosszindulatú pöch vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!