Miért ekkora hatalmas lehúzás az online bevásárlás? Létezik olyan ami nem az?
Roksh, foodpanda, tesco online, stb.
A legtöbb termék 10-20-50%-kal drágább az üzlettérhez képest, és/vagy az olcsóbb termékek nem is elérhetőek, akciók szintén nem.
1. Nem foglalom a helyet az üzlettérben.
2. Nem foglalom le az eladókat / kasszásokat.
3. Kevesebb árufeltöltésre van szükség.
4. Fizetek a szállításért.
stb.
Nem értem a lehúzás alapját. Az, hogy nem foglalom le az ottani erőforrásokat, bőven kompenzálja azt, hogy össze kell készíteni a termékeimet egy csomagba, a kiszállító cég pedig megkapja a szállítási díjat.
Létezik egyáltalán olyan online rendelés ami nem a lehúzásra épül?
Attól, hogy számomra ez így kényelmesebb, nem ők tesznek nekem szívességet, hogy tőlük vásárolhatok.
Auchan pont ugyanannyi mint a boltban (ha valami akciós a boltban azt megkapod az akciós áron), csak szállítási díj van ami összegtől függően akár 1 Ft is lehet. Spar dettó. Tescot nem tudom, onnan még nem rendeltem. Egyszer akartam, amikor az Auchan és a Spar is csak 2 nap múlva szállított volna, de a Tesco meg 3 nap múlva, így azt is hagytam és inkább elmentem személyesen az Auchanba.
A Wolt, Foodora tényleg drágább, eleve a termék is, nem kapod meg az akciós árakat, aztán a szállítási díj mellé még lehúzási díjat is felszámolnak. Viszont az tényleg fél óra múlva ott van és ha van a platformra kuponod az felhasználható - volt nemrég egy olyan kuponom ami nem volt minimum rendeléshez kötve, így a szállításon, a lehúzási díjon és a borravalón kívül kemény 24 Ft-ot fizettem. Vártam hogy mikor mondja le a Foodora de nem mondta le, kihozták az "ingyen" nasit.
Éveken keresztül rendeltem, a tescoban minden ugyanannyi volt, mint az üzletben, minden akció vagy egyéb kedvezmény ugyanúgy érvényes volt, amit fizetni kellett, az a kiszállítás, de ez tökéltesen jogos, söt idönként küldtek pár dolgot ingyen ajándékba is.
Több más üzlettöl is rendeltem, gyakorlatilag mindenhol ugyanez volt/van, nem értem, miböl gondolod, hogy neked máshogy számolnak.
Tesco most nagyon kiraly, 10ft/ho a kiszallitas, de sima szallitasnal is 700 ft-ot szamol fel, ami ha szr helyen laksz es benzinpenzt szamolod, akkor barati.
Spar viszont nem ilyen olcson szallit, de aruhazi atvetel ott tetszett.
Auchan szinten nem olcson hozza ki (tesco duplaja kb), de aruhazi atvetel az is megeros, bar meg nem probaltam azt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!