A magyar üzletláncokban miért gusztustalanabbak a zöldségek és a gyümölcsök, mint a külföldiekben?
Mert külföldön az áruház csak a tökéletes frissárut fogadja el, még az sem oké, ami kicsit kacska, túl pici, túl nagy, rücskös, de semmi baja.
Mondanom se kell, hogy az agrárszektor iszonyatos hulladék százalékkal dolgozik.
Amit meg lehet kapni, az vastagon műanyagba csomagolva, és meg kell venned a 2 kiló répát, aminek a fele rádrohad ha nem 6-8 főre főzöl. (Márpedig a legtöbb háztartásban 1-4 ember van.)
Én külföldön élek, és nekem direkt ki kell mennem az arab piacra, hogy darabra kapjak zöldséget, gyümölcsöt. De a befőzni való még ott is esélytelen, ahhoz ki kell mennem a farmra, ami jó messze van, egy napom rámegy.
A helyes út valahol a kettő közt lenne, mert pl ha az édesburgonya L alakú, annak nem kellene problémát jelenteni, és jobb lenne szabadon válogatni.
És több áruháznak kellene too good to go ládákat tartani, az ilyen selejtes zöldségekkel, mert én pl simán kivágom a nyomott részt abból a cukkiniből, és elrakom pizza szósznak.
#2
Nekem nem a formavilággal van bajom, hanem pl. hogy szottyadtak.
Ízetlenek is. Főleg télen.
Áruházban csak déli gyümölcsöt szeretek venni, minden egyebet piacon/vásárcsarnokban, leginkább szezonális termekeket,mert télen pl uborka, paradicsom pénzkidobás csak,semmi értelme.
Azt nem tudom, külföldön milyen 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!