Hogyan változtak a vásárlási szokásaid a mostani válság alatt?
Lemondtál valamikről?
Hova már nem jársz?
Mit veszel és mit már nem?
Teljesen levettünk mindent a minimumra. Csak arra költünk, amire muszáj, kaja, rezsi, a gyerek dolgai, majdnem mindenféle szórakozást/kikapcsolódást abbahagytunk, kb. 2 havonta eszünk valahol és ennyi.
A férjemnek megszűnt a munkahelye és az új nem fizet valami jól, pláne a próbaidő alatt, én meg gyeden vagyok, most fog születni a 2. gyerekünk.
Így tudunk minden hónapban félrerakni 100-150 ezret a nagyobb kiadások fedezésére, pl. a házat újítanánk és most épp a mosógép sz*rakszik, valószínűleg cserélni kell majd.
Vagy persze élhetnénk úgy, mint korábban (bár eddig sem szórtuk a pénzt), és akkor nem tudnánk félrerakni, úgy elszálltak az árak.
Nekem sajnos sosincs szerencsém. De ez legyen a legnagyobb bajom, mert hál’istennek másban nem kellett a vásárlási szokásunkon változtatni.
Sehogy. Eddig sem vásároltam felesleges dolgokat, és most sem teszem.
Tejből növényi italt (vagy laktózmenteset) iszom, meg mindenből a gluténmentesre van szükségem. Ezek kb. fix költségek, eddig is ennyi volt, és nem spórolhatok rajtuk. :)
Sajt és joghurtfélékből kevesebbet veszünk.
És kevesebbet járunk el étterembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!