Egyetértettek azzal, amikor jó néhány éve egy időben zárva voltak az üzletek vasárnaponként?
És arra is emlékszünk, hogy vissza is csinálták, annyira nem értett vele egyet senki.
És arra is emlékszünk, hogy az intrenet-adóval ez a két dolog volt a 12 év alatt, amit visszacsináltak, pedig jó sok ... lenyomtak a nép torkán.
Igen. Sok országban ez teljesen természetes. Gyermekkoromban vasárnap nem volt nyitva semmiféle üzlet, de már szombat délután sem.
Azért valahogy elviltunk.
Én anyám meg örült a hétvégi munkának mert kap érte plusz lóvét. Nem mindegy, hogy a heti 2 szabadnap szombat-vasárnap vagy kedd-csütörtök?
Ha vasárnap dolgozik, kap pótlékot.
A nemleges válasz miért értékesebb, mint a támogató? Egyéni véleményről van szó.
Ebben az új rendszerben is jó ideig nem voltak nyitva üzletek hétvégén. Most sem kellene.
Szerintem dönthesse el mindenki szabadon, hogy ki akar-e nyitni vasárnap vagy sem, és az állam ne pofázzon bele a szabad piacba.
Amit viszont én jó ötletnek tartok, az a kereskedelemben a spanyol sziesztához hasonló zárás, mely szerint egy holt időben (mondjuk 11-től 15 óráig) bezár a bolt, viszont cserébe a szokásos 19-20 óra helyett 21-22-23 óráig is nyitva tartának. Ezt szigorúan csak a kereskedelemben, hiszen ha más ágazatban is lenne sziesztaidő, nyilván mindenki akkor akarná megrohamozni a boltokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!