Ugye holnap már nem lesznek tele az üzletek, piacok, nyugi lesz már?
31: Mivel most nem harsogja senki és semmi a Maradj otthont (mint az elmúlt években - lsd. COVID-19, koronavírus), sőt egyértelműen kimondható idén télen teljesen "elejtették" ezt a kommunikációt, ezért aki eddig dolgozott, és csak ma engedték szabira, és azok, akiket esetleg ma sem engedtek el szabira és le kell dolgozniuk a mai munkaidőt (esetleg rövidítve, 14:00-ig, vagy teljesen 16:00-ig), azok bizony ma (késő) délután (és este, és mindaddig, amíg csak az üzletek, boltok, áruházak nyitva tartanak - és ma sokáig nyitva lesznek, mert ma van a kereskedelemben az utolsó teljes munkanap, holnap már ami nyitva lesz, az rövidített nyitvatartással lesz nyitva, holnapután és 26-án pedig garantáltan minden zárva lesz - fognak bevásárolni)
Kérdező!
Mivel a kereskedelem évek, sőt évtizedek óta bevált rendjét egyetlen pánikoló miatt nem fogják átírni, javaslatom, hogyha pánikrohamod van a tömegtől, akkor írd össze valamelyik családtagodnak, barátodnak, hogy mi kell a trappista sajttól a papírzsebkendőn át a húsokig mindent, és vagy add neki oda jócskán felfele kerekítve az árát (minden drágul(t) ugyanis, meg folyamatosan drágul), és kérd meg, hogy hozza el az üzletből a vásárlás tételes blokkját, amin rajta vannak tételesen az egyes termékek árai egyenként ÉS mindez összeadva, azaz a VÉGÖSSZEG is, aztán majd elszámoltok.
Ha szerencséd van, találsz ilyen embert a családodban, ingyen is, de mondjuk én vadidegennek is megtenném ugyanezt, ha megbízik bennem, és mondjuk a munkáért (mert ha idegent kérsz meg erre, akkor ez igenis egy munka) valamennyit, mondjuk 5-10 ezret, ilyesmit.
Már tegnap is munkanap volt, én tegnap tudatosan kerültem minden üzletet, boltot, de ma már muszáj volt bemennem a Telekomba, mert volt egy dolog, amit mindenképp, ha törik, ha szakad, még 2022-ben, az idei, 2022-es árakon, tarifákon akartam elrendezni, és semmiképp sem akartam 2023 első munkanapjára/munkanapjaira halasztani.Ma is óriási tömeg fogadott a belvárosi üzletükben Szombathelyen, és gyakorlatilag a délelőttöm fele a várakozással, a másik fele pedig - a rendszer országos leterheltsége miatt - az ügyintézéssel telt el. Tehát aki ma-holnap-holnapután ügyet akar intézni, és nem tudja, vagy a jövőre várhatóan besűrűsödő munkahelyi elfoglaltságai/az áremelkedések miatt nem akarja/nem tudja az ügyintézését 2023-ra elhalasztani, az ebben az ünnepek közötti időszakban vélhetőleg minden városban hatalmas tömeggel számoljon (igen, a telefonszolgáltatóknál is).
Nagyon sokan voltak azok, akik karácsonyra kapott telefonkészülékeiket jöttek beüzemelni, visszacserélni, tarifát/előfizetési csomagot váltani... stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!