Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért van az hogy a kínai...

Miért van az hogy a kínai boltokban sokkal olcsóbb minden?

Figyelt kérdés

after eight csoki például 730 ft a kínaiban, a spárban múltkor 1500-ért láttam.

Vannak olyan dolgok is amik ugyanannyiba kerülnek mint máshol, de rengeteg más dolog (ugyanaz a márka) sokkal olcsóbb.

2022. dec. 18. 08:46
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Spar, auchan, tesco ezek nem az olcsóságról híresek, csak ezt reklámozzák.

Van itt a kerületben egy diszkont ott pl 800ft az a csoki, aldiba pont a héten néztem, 1000ft volt.

Egyébként meg a héten voltam 2 kínaiba is, hát pl vaníliás karika pont annyiba került, mint az aldiba, kávé sem volt túl olcsó, captain morgen rum is 5600ft volt kínaiba, aldiba szintén annyi...

Amúgy valószínűnek tartom a kínai azért olcsóbb, mert szürke importú cucc lehet (más országba megveszi (kevesebb adóval) itthon meg eladja), a többi üzlet, meg az itthoni forgalmazotól veszi meg (magasabb adóval).

Legalábbis én szerintem így van.

2022. dec. 18. 09:04
 2/5 A kérdező kommentje:

Például a kapszulás kávék az itteni kínaiban 500 ft-al olcsóbbak mint az általad felsorolt helyeken.

Igen, biztos valahogy így van. Na meg talán az adókkal is trükköznek.

2022. dec. 18. 09:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem a nagy boltláncok szokásos beszerzési csatornáin (gyártó, nagyker, anyacég stb.) keresztül importálják, hanem a kínai network-ön keresztül. Kiiktatva egy csomó lépcsőt, amik mind-mind hasznot tesznek rá a normál kereskedelemben.
2022. dec. 18. 12:28
 4/5 Endura ***** válasza:
Nálunk a Tescóból vette a kínai a kapszulás kávét,amikor akció volt rá.Egy raklapnyit elvitt akció kezdéskor.Viszont most már nincs,csak clubcardos akció,azzal még nem élhet,ha áfás számlát kér.Ha nem kér megkapja a kedvezményt és szürkén árulja.Ez utóbbi tipp részemről.
2022. dec. 20. 02:29
 5/5 anonim ***** válasza:

4: nem ilyen kis szinten csinálják a bizniszt a kínaiak!

Komoly elosztóhálózat van, kb. pár ember kezében van az egész Mo-o biznisz.

Nem véletlen, hogy bizonyos termékeket egyformán nem lehet kapni, vagy lehet kapni... Az összes ilyen boltban...

Van pár dolog amit csak kínaiaknál találok, pl. illatmentes Nivea dezodor. Pár hete egyszerre tűnt el az összes boltból.

SE Müller, se dm, se rossmann nem forgalmazza. CSak a kínaiak.

2022. dec. 20. 09:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!