Kinai boltokban miért van ez a Kólás és üditős dobozokkal?
Figyelt kérdés
felfigyeltem egy olyan dologra a kínai boltokban hogy az ott található alkohol mentes italok amiket egy nagyobb cég gyárt pl coca cola, pepsi öszetevöik nem magyarul vannak ráirva ,söt a dobozon található weboldal és telefonszám sem magyar(eddig Lengyel Német Dán-t láttam )ezeket nem csak egy helyen láttam több kínai boltban is elöfordult ez velem. Nem vagyok ezen felháborodva csak nem értem ezt az egészet.Válaszaitokat elöre is köszönöm!2020. ápr. 30. 19:50
1/4 anonim válasza:
Nem a magyar piacról, hanem külföldről szerzik be így-úgy az árut.
2/4 A kérdező kommentje:
ez valamilyen szinten nem illegális?
2020. ápr. 30. 20:01
3/4 anonim válasza:
Nem illegális külföldről hozatni az élelmiszereket. Vannak boltok, amik kimondottan erre álltak rá: itthon nem kapható ételeket, italokat importálnak külföldi nagykereskedőktől, ha van rájuk igény.
Ám az itthon érvényes élelmiszer-biztonsági szabályoknak az ilyen módon beszerzett áruk is meg kell, hogy feleljenek. Például mindenképpen rajta kell, hogy legyen a csomagoláson magyarul az összetétel - ezt a más piacra készült, külföldi feliratos dobozok, flakonok esetén utólag felragasztott matricával szokták megoldani.
4/4 anonim válasza:
pontosan, akár mo-i piacra szánt áru, akár nem, a legfontosabb dolgoknak rajta kell lenniük az ország nyelvén. a vásárlónak tudnia kell, mit vesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!