Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Kinai boltokban miért van ez...

Kinai boltokban miért van ez a Kólás és üditős dobozokkal?

Figyelt kérdés
felfigyeltem egy olyan dologra a kínai boltokban hogy az ott található alkohol mentes italok amiket egy nagyobb cég gyárt pl coca cola, pepsi öszetevöik nem magyarul vannak ráirva ,söt a dobozon található weboldal és telefonszám sem magyar(eddig Lengyel Német Dán-t láttam )ezeket nem csak egy helyen láttam több kínai boltban is elöfordult ez velem. Nem vagyok ezen felháborodva csak nem értem ezt az egészet.Válaszaitokat elöre is köszönöm!

2020. ápr. 30. 19:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a magyar piacról, hanem külföldről szerzik be így-úgy az árut.
2020. ápr. 30. 19:53
 2/4 A kérdező kommentje:
ez valamilyen szinten nem illegális?
2020. ápr. 30. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem illegális külföldről hozatni az élelmiszereket. Vannak boltok, amik kimondottan erre álltak rá: itthon nem kapható ételeket, italokat importálnak külföldi nagykereskedőktől, ha van rájuk igény.

Ám az itthon érvényes élelmiszer-biztonsági szabályoknak az ilyen módon beszerzett áruk is meg kell, hogy feleljenek. Például mindenképpen rajta kell, hogy legyen a csomagoláson magyarul az összetétel - ezt a más piacra készült, külföldi feliratos dobozok, flakonok esetén utólag felragasztott matricával szokták megoldani.

2020. ápr. 30. 20:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
pontosan, akár mo-i piacra szánt áru, akár nem, a legfontosabb dolgoknak rajta kell lenniük az ország nyelvén. a vásárlónak tudnia kell, mit vesz
2020. máj. 1. 12:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!