Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért vannak ekkora árkülönbsé...

Miért vannak ekkora árkülönbségek?

Figyelt kérdés

Ha eltekintünk a nagyon drága belvárosi boltoktól és csak a nagy boltokat nézzük, esetleg az online boltokat, akkor általában a legtöbb terméknék max 20-30% árkülönbség szokott lenni a boltok között ha nincsen akció.

Viszont karácsony előtt jönnek ezek a sör ajándékcsomagok.

(Pár sör és egy pohár dobozban)

Na olyat találtam ami a legnagyobb szupermarketekben 6000Ft, online 6-7 ezer Ft

Viszont én megtaláltam egy másik nagy élelmiszer üzletlánc boltjában 4290Ft-ért

Ha elmondjátok, hogy szabad-e a GYIK szabályai szerint, akkor elmondom milyen boltokról beszélek és mi ez a termék pontosan.

2022. dec. 8. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
88%
Oszt? Kégyó uborka van amikor 499/db máskor meg 299/db ugyanott, két hét különbséggel. Vagy: 1L tej 399, 0,5L ugyanabból 379, egyidőben. Minden annyi amennyiét megveszik.
2022. dec. 8. 11:42
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Minden szegmensbe megfigyelhető ez. Rengeteg dologtól függhet, mennyit vásárol a kereskedő és honnan.. mennyiért kapja, mennyit akar rátenni, mikor megy tönkre (mennyire sos eladni stb..)

IT-ben is rengeteg ilyen apróság van, az élelmiszer iparban pedig még meg is romlik az adott termék, tehát arra is figyelni kell, hogy ne legyen túlkínálat, mert mondjuk az uborka tönkremegy a polcon egy notebook-al ellentétben.

"Na olyat találtam ami a legnagyobb szupermarketekben 6000Ft, online 6-7 ezer Ft"

Az összes webshop ide-oda egymásra van listázgatva és automatikusan van árszámolás náluk. Látsz egy terméket 15 webshopban 5000-8000 Ft között abból valószínűleg a termék 1-2 helyen van ténylegesen az összes többi onnan vagy épp másik helyről veszi ami drágább.

2022. dec. 8. 12:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Igazatok van
2022. dec. 8. 13:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs már állami árhivatal, mint a kommunizmusban.

Minden bolt annyiért adja, amennyiért akarja....

kereslet-kínálat szabályozza az árakat.

2022. dec. 8. 14:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
a GYIK még mindig nem Gyakorikérdeseket jelent
2022. dec. 8. 16:27
 6/6 anonim ***** válasza:
Mert piacgazdaság van. Teljesen normális.
2022. dec. 8. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!