Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » A mákra, lencsére, stb. miért...

A mákra, lencsére, stb. miért írják rá sokszor, hogy étkezési? Még milyen van?

Figyelt kérdés
Talán még dión is láttam ezt a feliratot. Minek kell külön kiemelni?

2022. szept. 14. 23:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
78%
Talán állateledelként, takarmányként.
2022. szept. 15. 09:10
 12/13 anonim ***** válasza:

A minőségére utal, lehet vetőmák is, ami esetleg kezelve van már valamilyen növényvédőszerrel.

Dióból is van olyan, hogy ipari dió, ami nem 1. osztályú, többnyire ledarálják, és felhasználják diós termékekhez.

Ugyanígy van a málnánál is, a legjobb minőségűt "gurulósnak" nevezik, a többit lémálnának, az is ugyanúgy ehető, de már nem frissen, hanem feldolgozva szörpnek, lekvárnak, pálinkának.

2022. szept. 15. 12:55
 13/13 Cubina ***** válasza:

Meg kell mondjam, még soha nem nevettem ennyit egy gyakoris kérdés alatt.

A szemüveglencsés, tarhonyás és vetési varjús emberekből kellene több ezen a világon, minden sokkal jobb és élvezetesebb lenne. :)

Most elképzeltem a spar polcán egy zacskót tele szemüveglencsével és az van ráírva, hogy OPTIKAI LENCSE, nem étkezési célra!

2022. szept. 24. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!