Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Mi a véleményetek árak szempon...

Mi a véleményetek árak szempontjából a csomagolás mentes boltokról? Pl tebe

Figyelt kérdés
Most lettem kolis, és arra gondoltam megnézem ezeket a boltokat, hogy ne kelljen mindig sok alapanyagot venni, hanem csak kimérősen. De nem tudom, hogy a bolti árakhoz képest az élelmiszerek olcsóbbak vagy drágábbak?
2022. szept. 1. 22:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk drágábbak sajnos.
2022. szept. 1. 22:41
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

A Tebe szerintem középkategóriás árban, olcsóbban nem veszed még ott a cuccokat, mint pl. a lidl-ben, de nem is feltétlenül minden drágább (mondjuk 70% igen).

Én egyébként elvből nem vásárolnék Tebe üzletben, szerintem undorító dolog, hogy ezt a területet is felvásárolják a milliárdosok (a Tebe támogatója/üzlettársa ugye ez a cápás Tomán Szabina), ellehetetlenítve a többi csomagolásmentességgel foglalkozó kisvállalkozást, aki nem kapnak 15 milliós ajándék kezdőtőkét, csak a saját két kezük munkájával próbálnak boldogulni.

Pont ezért ellenzem is ezt a franschise rendszert, amit a Tebe épít ki, szerintem gusztustalan, dehát ilyen a magyar vállalkozói szellem, mindenki mást kiszorítani a piacról.

2022. szept. 1. 22:41
 3/7 anonim ***** válasza:
92%

Drágák, nem éri meg ott vásárolni.

A kímérős dolgok vagy száraz élelmiszerek vagy olyan dolgok, amik a boltokban csomagoltak és elállnak bármeddik.

Az előbbi a tészták, rizs, bulgur, magvak, müzlik, zabpehely stb. Az utóbbi sampon, mosószer, öblítő, folyékonyszappan, stb.

Ha zerowaste vagy, vagy szeretnél az lenni, egy egyhónapos próbát engedj meg magadnak. Ha nem érdekel, nem tudnád csinálni, akkor szomorú vagy sem, de jobban jársz, ha megveszed az üzletekben.

Amit érdemes csomagolásmentesben venni vagy akár a neten rendelni vagy mégjobb: otthon legyártani, amit lehet, az a

fogkefe, mosható fülpiszkáló, bevásárlószütyő, kenyeres zsák, csomagoló szalvéta (nem tudom a nevét, textil kocka, méhviasszal átitatva), luffa szivacs, borotva, kulacs.

Hosszabb időt futnak, lebomlanak, a legtöbbnek a feje cserélhető, így hosszú távon olcsóbb, illetve ha elszakad, meg lehet varrni.

De vannak a neten is, facebook-on is jó kolis ötletek, nézz utána.

2022. szept. 1. 23:46
 4/7 anonim ***** válasza:
91%

Na meg persze, több kisebb holmi, de azt haza is kell cipelni. Ha megnézel néhány ilyen videót, sokan a legtöbb holmit befőttesüvegbe teszik, aminek van ám súlya, ha összegyűllik 3-5 darab. Meg még egy kiló liszt, egy kiló rizs, fél kiló kenyér...

Nekem nagyon szimpatikus, de egyáltalán nem könnyű életmód a csomagolásmentesség vagy a (szinte) teljes zero waste.

Ha komolyan érdekel a dolog és nem csak a kényelem, akkor tényleg próbáld ki a boltot, nézd meg hogy tudsz gazdálkodni ilyen árakkal, van rá időd, hogy pótolgasd az elhasznált holmikat.

2022. szept. 1. 23:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Van ami drágább, van ami olcsóbb. Deanyagilag jobban jársz a bolti akciós dolgokkal.

Vedd csak meg a nagyobb kiszereléseket, az ilydn szárazáruk mind elállnak

2022. szept. 2. 08:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt! :)
2022. szept. 2. 10:29
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy magvakat, babot, lencsét és hasonlókat nálunk a zöldséges árul kimérősen, átlag áron.

A Lidl-nek is van kímérős részlege, azt hiszem. Talán az Auchannak is.

Ezeknél nem tudom, milyen termékek vannak.

2022. szept. 2. 12:03

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!