Miért adják el a ( kétes ) ételeket ?
Ma reggel történt , elmentem egy halboltba , hogy vegyek élő halat .
Először nem kaptam volna , csak méreten aluli halakat . Hm , köszönöm akkor inkább nem kérek - mondtam az eladónak .
Ere az eladó felajánlotta , hogy eltett saját magának ugyan 2 db 2,5 kg s halat , melyből 1 db ot szívesen oda ad nekem ha gondolom .
Nagyon örültem , hogy még is hallé lesz ma a menü otthon .
Annyit kértem az eladódol , hogy csapja fejbe , ne szenvedjen hazáig ,, mire az eladó annyit felel , hogy ezt már nem kell fejbe csapni .
Gondoltam , talán nem vettem észre mikor fejbe csapta .
Ezzel fizettem , igaz most kivételesen blokkot nem kaptam és siettem haza a hallal
Ám amikor ki csomagoltam a szatyorból , igen csak meglepődtem .
Nem az a természetes hal szag csapta meg az orromat és a kopoltyú is inkább fehér színű volt és kellemetlen szagú ,kocsonyás állagú váladék borította .
Majd a hal húsnak a színe is fehér volt a fej rész nagy részén is fehéres foltok voltak találhatóak , valamint a szemei is erősen üvegesek , homályosak voltak .
A hal húsnak olyan , kissé áporodott szaga volt .
Minden esetre , alaposan megmostam a húst , jól kiáztattam tiszta vízben és meg öblítettem pálinkával is a főzés előtt .
Még nem ettem a halléből , de lehet nem is fogok , mivel nem volt valami gusztusos maga a hal .
Nem értem , miért nem tájékoztatott az eladó , hogy tud adni akkora halat , amilyent kértem , csak az már nem él , nem friss !
Ilyen nagy hőségek közepette , azért ez nem mindegy , hogy egy el hullott , vagy valóban élő halat vesz meg az ember .
Továbbá nem értem , miért kockáztat valaki 1-2 hal miatt .
Én nem tudom mi a teendő , hova lehet ilyen esetben fordulni pontosan , mert a halbolt mire hazaértem , már bezárt és legközelebb csak kedden nyit ki .
Ha valaki ilyen hallal feljelentést tenne az illetékes helyen , szerintem minimum egy óriási büntetés lenne a végeredmény , ha nem az engedély , illetve a bolt azonnali bezárása !
Ki mit csinálna hasonló helyzetben ?
Én nem azt írtam , hogy büdös volt a hal ! - csak nem hal szaga volt , hanem inkább kellemetlen , áporodott szaga volt .
És a küllemén is látszott , hogy nem akkor csapták fejben a boltban , hanem talán valamikor az éjszaka folyamát purcanhatott ki .
Fehér színű kopoltnyú , a fejen fehér színű foltok , üveges szemek , a hús is fehér ! - ezek a jellemzők nem a friss halra jellemzőek szerintem .
1 órás bünti? :D ez nem foci
Nem szeget semmilyen szabályt, a hal nem volt romlott, attól, hogy nem azonnal előtted ölte meg, még hidegen tárolta, ahogy kell.
A pálinkás lemosásnak mégis mi célja volt? Remélem nem gondolod, hogy 30-40%-os pancsolt alkohol bármit is fertőtlenít.
A hal nem volt le fagyasztva .
A pálinka pedig 50 % os volt és házi készítésű , ami gyümölcsből lett ki főzetve .
Persze, 50%-os, ne zavarjon hogy az alkohol 70%-tól fertőtlenít, de akkor sem a romlott ételt.
A hűtve tárolás meg nem a fagyasztást jelenti…
Ajajj itt nagy bajok vannak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!