Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Melyik bolt olcsóbb, a Lidl,...

Melyik bolt olcsóbb, a Lidl, vagy az Aldi?

Figyelt kérdés
Logisztikai és egyéb okokból az utóbbi időben szinte csak az Aldiba járok, előtte pont fordítva volt. Tudom, hogy brutális drágulás van mindenhol, de most úgy adódott, hogy két háztartást is tisztességesen fel kell tankolnom, de időm rohangálni, körbejárni nemigen lesz, szerdán már utazom. Melyikbe érdemes menni a kettő közül? A Lidl-ben tán nagyobb a választék, de nem tudom már megítélni, mert vagy két éve nem járok, így maximum a szórólapjaikat látom néha, de az ugye csak az épp aktuálisan akciós termékek áraiba enged betekintést és eddig nem is éreztem késztetést, hogy utánajárjak. Ma viszont ezt meg kell ejtenem, több tízezret biztosan otthagyok, melyikkel járnék jobban? Megköszönöm, ha valaki segít a tapasztalatával.

#Aldi, Lidl
2022. máj. 30. 09:38
 1/8 anonim válasza:
93%
Kb egy árban vannak, szemmel látható összeget nem fogsz spórolni egyikkel sem. Nálunk a Lidlik rebdezettebbek, és átláthatóbbak, oda járunk inkabb.
2022. máj. 30. 09:41
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
Melyik boltban mi? Mert ezt így nem lehet megmondani. Amúgy tényleg kb. egy árkategória.
2022. máj. 30. 10:07
 3/8 anonim ***** válasza:
88%
Szinte forintra ugyanannyi mindig minden mindkettőben. Vagy ha valami épp akciós, akkor más meg drágább. Nálunk a Lidl-t szokták megrohanni a nyugdíjasok, mindig hatalmas tömeg van, az akciók kezdetén az akciós termékeket pedig azonnal elkapkodják. Ezért inkább az Aldiba járok. Az egyik üzlet a város szélén van, kisebb a tömeg.
2022. máj. 30. 10:32
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

3: én is ezt tapasztalom... Vannak 100%-ban ugyanolyan termékek (csak más csomagolásban, más sajátmárkás név alatt), ezek fillérre ugyanannyiba kerülnek.

az egyéb választék meg tényleg ízlés kérdése...

Talán az Aldiban minőségibb sajtok vannak (főleg a svájci, osztrák, francia vonalon) - azok elég drágák. De nagyon finomak. :)

2022. máj. 30. 11:13
 5/8 anonim ***** válasza:
90%

Nálunk egymás mellett vannak, oda megyünk ahol éppen kevesebb az autó.

Ugyan annyit szoktunk otthagyni, ha az egyikben akciósabb valami alap dolog akkor a másikban valami más.

Szerintem teljesen mindegy melyikben intézed el ezt a bevásárlást. Nekem inkább a hiánnyal szokott mostanában bajom lenni, az aldiban pl elég régóta nem kapok csirkemellet meg babkonzervet.

2022. máj. 30. 11:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!

Maradtam az Aldinál. Azt nem gondoltam magam sem, hogy hajj de nagyot spórolnék bármelyikkel és nem is fejettem ki rendesen a preferenciáimat, de abszolút igazatok van, így aztán a bevált mellett tettem le a voksomat.

Így utólag elég ostobának tűnik a kérdésem is, köszönöm, hogy szántatok időt a megválaszolására.

Extrém stresszhelyzet, vészhelyzeti utazás, itthon hagyok két gyereket (nyilván felügyelettel) és olybá tűnik hirtelen még egy mezei bevásárláson is megakadtam, ami alapon napi rutin, az sem jutott el az agyamig, hogy nem azon a két forinton fog már múlni semmi sem.

Köszönöm újra!

2022. máj. 30. 13:19
 7/8 anonim ***** válasza:
55%
Aldi sokkal jobb a pékáruja, a tejtermékek, sajtok, fagyasztott áruk.
2022. máj. 31. 00:25
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egyformák nagyjából. Én csak ebbe a 2 boltba járok, mert ezekben még úgy ahogy a mai árakhoz képest megfizethető árak vannak. A Tesco, Spar és Coop sokkal drágábbak szerintem, főleg a Coop.
2022. jún. 1. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!