A legtöbb boltban hová tűnik az akciós vagy éppen lejárt termék?
Sokszor láttam már Lidl-ben is és Tesco-ban is, hogy egy termék lejárati napja előtti napon még nagyon sok volt belőle a polcon zárás előtt, aztán másnap reggel nyitáskor meg már eltűnt az összes. Ilyenkor hova teszik ezeket a termékeket? Elteszik maguknak a bolti dolgozók? A másik, hogy sokszor nem akciózzák le az aznap lejáró dolgokat. Mikor megkérdeztem miért nem, azt a választ kaptam a legtöbbet, hogy valami hiba van a központban, nemtudják leakciózni az árut. És hogy kifogják dobni az összes húst. (Ekkor például egy rakat szarvasról volt szó, nyilván nem dobják ki szerintem.) Illetve a boltban kötelező leakciózni mindent a lejárat előtt? Mert olyan mintha kb. kényük kedvük szerint akciózgatnának a dolgozók néhány boltban.
De a kedvencem, mikor zárás előtt 10 perccel akcióztak a tescoban kb. mindent 74%-osra, és a dolgozók meg mentek utána egyből és vásároltak be belőle... Egyszer ottmaradtam, kipakoltam mindent előlük, olyan nézéseket kaptam mint akit helyben meglincselnek.
"Sokszor láttam már Lidl-ben is és Tesco-ban is, hogy egy termék lejárati napja előtti napon még nagyon sok volt belőle a polcon zárás előtt, aztán másnap reggel nyitáskor meg már eltűnt az összes. Ilyenkor hova teszik ezeket a termékeket?"
Sok lehetőség nincs. Vagy felvásárolják akár nagy tételben, vagy elviszik a dolgozók, vagy megy adományba. Kukába csak nagyon végső esetben kerülnek.
"A másik, hogy sokszor nem akciózzák le az aznap lejáró dolgokat. Mikor megkérdeztem miért nem, azt a választ kaptam a legtöbbet, hogy valami hiba van a központban, nemtudják leakciózni az árut."
Szintén nincs sok lehetőség. Vagy igazat mondanak, vagy nem.
"Illetve a boltban kötelező leakciózni mindent a lejárat előtt? Mert olyan mintha kb. kényük kedvük szerint akciózgatnának a dolgozók néhány boltban."
Ezt nem is értem hogy gondolod. A bolt(hálózat) kifizette a terméket, innentől kezdve akár fel is gyújthatja ha nincs tűzgyújtási tilalom.
"De a kedvencem, mikor zárás előtt 10 perccel akcióztak a tescoban kb. mindent 74%-osra, és a dolgozók meg mentek utána egyből és vásároltak be belőle..."
Ha a HD megengedi, akkor ez ellen egy szavad se lehet.
"Egyszer ottmaradtam, kipakoltam mindent előlük, olyan nézéseket kaptam mint akit helyben meglincselnek."
Ugyanis ez ebben a formában olyan paraszt dolog, amiért tuti raklapra kötöznélek, és felraknálak a raktárban a legmagasabb regálra.
1. Ha dolgozó viszi, 90%, hogy elosztják maguk között, nem pedig egy ember visz mindent. Ha mégis, arra az illetőre is épp úgy néznek mint rád.
2. Ismétlem magam: Ha a HD megengedi, akkor ez teljesen szabályos. Se törvény, se áruházi szabályzat nem tiltja, hogy a közeli lejáratos termékeket megvegyék a dolgozók.
"Egyszer ottmaradtam, kipakoltam mindent előlük, olyan nézéseket kaptam mint akit helyben meglincselnek."
Életemben nem dolgoztam ilyen helyeken, de együtt tudok érezni velük.
Utána legalább rádrohadt a háromnegyede és kidobáltad mind, ugye?
Tescorol tudok nyilatkozni:
Ha nagyon sok van egy áruból ami közeli szavidős akkor azokat van mikor már napokkal korábban leütik az árát, de az nap is. Ami kezelhető mennyiségű azt leszokták sargázni.
Általában az érték csökkentéseket napi 3x szokták tovább csökkenteni.
A még maradt már lejárt szavatosságú termékeket vagy az élelmiszer bank viszi el (ebbe akár a szépség hibás termék is beletartozhat), vagy megy az állatmenhelynek (főbbként hús és felvágott félék)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!