Miért drágul a Lidl ilyen gyors ütemben, és ilyen erősen?
Szinte minden terméknél ezt tapasztalom, íme a példa:
Pl. sima natúr Lidl saját márkás joghurt - május elején 199-ből lett 219, következő héten 229, múlt hét péntektől már 299 forint. Jövő héten pénteken 399??
Ez kevesebb, mint egy hónap alatt 30%-os drágulás.
A többi bolt is emel, de nem ilyen mértékben.
u.i.:
Az én fizetésem nem nő 30%-kal 3 év alatt sem..!!
"Engem az akaszt ki, hogy például a görögdinnye kilója 700Ft, a paradicsom 900Ft, a paprika pedig 1200-1400Ft."
Azt ugye tudod, hogy ezek mind üvegházi/fóliás zöldségfélék, és nem is MO-on termesztették öket - ezért kerülnek ennyibe. Ha már szezonja lesz, és lesz hazai, akkor lesznek normál áron kaphatóak.
Akár szezon akár nem, sajnos szerintem nem fog akkor sem olyan áron lenni, mint amit megszoktunk. Biztos, hogy drágább lesz. Nem 900 Ft lesz, hanem mondjuk 450Ft.. ami még mindig több, mint a megszokott.
Az a baj, hogy már mindenhol drága a bevásárlás. Kis előnnyel indulok, mert nem eszek tejet, meg húst, de még így is nézek néha nagyokat.
Néha elgondolkozom azon, hogy élelmiszerpazarlás meg egészségtelen túlfogyasztás ellen mit kéne tenni, de most már a szükség is közbeszól, hogy ne vegyek felesleges cikkeket...
Nekem van boltom, hidd el, brutál módon emelkednek a beszerzési árak is. Van olyan beszállító, aki kéthetente árat emel.
Azt gondolom,lassan be is lehet zárni a boltot. A forgalom csökken, mindenki igyekszik kevesebbet vásárolni, de én már nem tudom kevesebb hasznot tenni egy termékre. A multinak mindegy, ha 50 ft van egy terméken, nekem ez nem fér bele.
A Tesco-ban sem jobb a helyzet!
10 db Tesco S méretű tojás 769 (!)
1 kg teljes kiőrlésű búzaliszt 479
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!