Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Miért drágul a Lidl ilyen...

Miért drágul a Lidl ilyen gyors ütemben, és ilyen erősen?

Figyelt kérdés

Szinte minden terméknél ezt tapasztalom, íme a példa:

Pl. sima natúr Lidl saját márkás joghurt - május elején 199-ből lett 219, következő héten 229, múlt hét péntektől már 299 forint. Jövő héten pénteken 399??

Ez kevesebb, mint egy hónap alatt 30%-os drágulás.

A többi bolt is emel, de nem ilyen mértékben.

u.i.:

Az én fizetésem nem nő 30%-kal 3 év alatt sem..!!

2022. máj. 24. 22:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%

Húha ez nem semmi. Katasztrófa ami itt megy.

Árstop van az tény.. de mi lesz később? Uram atyám

2022. máj. 24. 22:52
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak a Lidl drágul, mindennek az ára brutális mértékben emelkedik.
2022. máj. 24. 23:06
 3/19 anonim ***** válasza:
97%

Meki fagyi 380,majd 410, ma vettem 450.

Brutális. És mindennel ez megy. Majd eszünk kenyeret kolbásszal és almával... Elképzelni nem tudom hogy aki például 100 ezer forint alatti nyugdijbol el egyedül, segítség nélkül, kifizeti a rezsit... Mire elég a maradék???

2022. máj. 24. 23:28
 4/19 A kérdező kommentje:

Brutális!

Régebben még kb fél éve, lelkiismeret furdalás nélkül elfogyasztottam este egy ilyen natúr joghurtot fél liter tejjel.

Ma már beosztom a joghurtot, csak a felét eszem meg egy nap..

Tejből pedig csak 2dl-t. A többi kenyér, hogy ne korgó gyomorral aludjak el.

2022. máj. 24. 23:32
 5/19 anonim ***** válasza:
92%

Almával??

Várd meg hogy milyen lesz az idei termés... Lehet lesz olyan ára, hogy magadhoz nyúlsz.

Kenyér is függ még pár dologtól.

Lesznek itt olyan árak... De az áfa nem csökken...

2022. máj. 24. 23:33
 6/19 anonim ***** válasza:
96%
Nalam dogivel terem az alma. De egyébként sztem akkor is ez marad a legolcsobb gyümölcs, meg akkor is ha horror áron lesz.
2022. máj. 24. 23:35
 7/19 A kérdező kommentje:

Almát nem veszek. 599 forint a legolcsóbb a Lidl-ben.

Nagyon ritkán a Pennyben 300 akcióban..

2022. máj. 24. 23:35
 8/19 A kérdező kommentje:

A Spar-ban vettem ma 450-ért kilóját, 2 darabot, egy egész picit és egy közepeset. (Ezeket tudtam kiválogatni, mert a többi rohadt volt.. )

230 forint volt ez a kettő darab!

2022. máj. 24. 23:36
 9/19 anonim ***** válasza:
91%

Engem az akaszt ki, hogy például a görögdinnye kilója 700Ft, a paradicsom 900Ft, a paprika pedig 1200-1400Ft.

Egyébként sajnos Európa szerte drágul minden, nem vagyunk vele egyedül. Ennek számos oka van, de most igazából ami jelentősen megdobta a drágulást azaz ami Ukrajnában zajlik. Alap példa csak, hogy nagyon nagy gabona export ország volt és ezt megérzi Európa.

Egyébként az ár stop szerintem inkább kártékony, mintsem hasznos. Lehet, hogy 1500 Ft még a csirkemell és az is lehet, hogy az olaj 600-700 Ft, de én úgy hallottam, hogy az olaj előállításhoz szükséges napraforgó mezőgazdasági ára brutálisan drágult. Mivel az ár stop csak a "családokat" hivatott védeni és az üzleteket pedig nem, így több mint valószínű, hogy veszteséggel adják el az étolajat a boltokban. Ezért is van korált, hogy ne legyen pánik szerű felvásárlás. Gondoljatok bele, hogy minden stopos termék veszteségét más termék árán kell leverni. Az olaj egy népszerű úgymond szinte mindenki vásárolja termék.. ha itt van mínusz akkor rá kell, hogy tegyék olyan termékre ami szintén nagy mértékben fogy..

Ez sajnos ilyen. Nem vagyok egy gazdasági szakember, de azt teljesen nyilvánvaló, hogy a többletet senki sem fogja lenyelni, csak a fogyasztó.

Azt már meg sem említem, hogy mindenhol emelkedtek a bérek aki minimálbért vagy bérminimumot keresett és nem is kis százalékban. Ezt valahol szintén ki kell úgymond termelnie, tehát értelem szerűen, ha drágul a munkaerő akkor drágul a termék előállítása és drágul az ára is. Ugyan így igaz ez a szállírásra és az alapanyagra. Az alapanyag hiány, az üzemanyag mocskos drága. Németországban van olyan hely ahol több, mint 2 euró.

Ez most egy válságos időszak lesz sajnos, mert a fizetésünk nem lesz több 30-40%-al ami szinten tartaná vagy kompenzálná. Viszont, ha megint meglépnék a béremelést kormány szinten az újabb dráguláshoz vezetne és így tovább...

2022. máj. 24. 23:54
 10/19 anonim ***** válasza:
87%

nem csak az ár emelkedés a baj magyarorszågon hanem hogy fizetések mėg mindig bėka s@ge allat vanak az ár emelkedésekhez kėpest.

választėk pocsėk minősėg szint ugy 2 ėv alatt hihetettlen mondban romlott minden.

2022. máj. 25. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!