Hol van itt az árcsökkenés?
Van egy nagy CBA Vecsésen,ahol a mai naptól,a kormányintézkedéseknek eleget téve,csökkentették azoknak a termékeknek az árát,amire kötelezték őket is.
Viszont a reggeli szokásos bevásárlásomkor azzal szembesültem,hogy a kenyerek és a péksütemények árát drasztikusan megemelték.
Viszont,ha csökkentették a liszt árát,miért emelték meg a a fent említett termékeket? Véleményem szerint,annyi lisztet nem fognak vásárolni a CBA-ban,hogy a bevételük ezzel jelentősen csökkenne,viszont a kenyerek és a péksütemények drasztikus áremelésével profitot is fognak termelni.
Kíváncsi vagyok,hogy a 3 hónap elteltével csökkenteni fogják-e az említett termékek árát?
Még rosszabbul jártunk, mint az intézkedések előtt!
Kedves 10-es!
Mivel nem a BL55-ös búzalisztből sütik a kenyereket,hanem a magasabb sikértartalmuból,így nem indokolt az áremelés.
A kieső bevételt, rá lehetne tenni más egyéb élelmiszerre is.
De ennél a CBA-nál pl.egy kakaós csiga most 215.-Ft,kicsit távolabb a Tesco-nál jelentősen olcsóbb. És ott is helyben sütik a pékárukat. Tudom,a Tesco egy nagy multi,de akkor sem lenne szabad ilyen alattomos módon, árat emelni.
Kérdező: elégé téves elképzeléseid vannak:
Egyrészt minden lisztre ráteszik a különbözetet, nem csak a BL55-re. Másrészt egyik üzletben sem "helyben sütik" a pékárukat, hanem péküzemből hozzák a félkész, fagyasztott árut és ott helyben csak átsütik, hogy forró legyen, illetve a külseje megpiruljon. A beszerzési ár más, föleg, ha nem egy helyről jön a fagyasztott termék. Az olcsóbb esetében kevesebb a normális alapanyag benne és több az adalék (tömegnövelö, szójaliszt, stb), ami olcsóbb, csak a minöség rovására megy.
Ezen kívül azt a terméket érdemes drágábban adni, amit többen vesznek, ez MO-on a kenyér, sokkal kevesebb ember vesz pl. kakaó csigát, mint kenyeret.
Emellett az üzemek, üzletek nem jóléti intézmények, nekik meg kell élni valamiből, ha jótékonykodnának, akkor igen rövid idő alatt csődbe mennének!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!