Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ez sok és drága két embernek...

Molnarmarcell21 kérdése:

Ez sok és drága két embernek 3 napra?

Figyelt kérdés

Utálom, hogy minden pénzünk elmegy ételre, pedig nem gondolom, hogy túlságosan magas színvonalon élnénk. De ma is elment 8000 Ft bevásárlásra. Ez túl sok étel 2 főnek 3 napra vagy luxuscikkeket veszünk hozzátok képest? Kicsit kerekítve és összesítve (megjegyzés: természetesen volt, ami már volt otthon és van közte olyan is, ami 3 napnál tovább is jó lesz majd):

----------

Reggelik: 1 kg banán, 1 doboz áfonya, 1 doboz koriander, negyed kiló mandarin (1 800 Ft)

Tízóraik: 3 tasak zabkása (400 Ft)

Ebédek és vacsorák:

- negyed kiló paradicsom, negyed kiló hagyma, 1 kg fagyasztott zöldségkeverék, 1 csomag saláta, 1 csomag zellerszár, 1 kg répa (1700 Ft)

- fél kiló darált hús, 1 csomag IKEA húsgolyó, 1 csomag félkész lasagne (2500 Ft)

- 1 csomag tészta, 1 zacskó fagyasztott sült krumpli (800 Ft)

Uzsonnák: 4 csomag instant tészta (900 Ft)

----------

Nem arról van szó, hogy spórolni akarnék, meg látom, hogy hol lehetne karcsúsítani, de ez most magas életszínvonalnak számít? Mert az alapján, hogy mennyi megy el a fizumból csak ételre, annak tűnik.

2021. okt. 21. 14:58
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
63%

Nem tudom miert nem esett le, a gyumolcsosnel nem gondoltam hogy csak a mandarin 1800

Hogy valaszoljak is, igy annyira nem tunik soknak, plane 3napra. Persze olcsobban is ki lehetne hozni, nyilvan. De sajnos draga a gyumolcs es a zoldseg.

Megegyszer bocsi. (Lepontoznam a 8as valaszom ha tudnam..)

2021. okt. 21. 16:12
 12/18 anonim ***** válasza:
83%

Mindenki benéz néha dolgokat. :)

(#9)

2021. okt. 21. 16:16
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meggondolatlanul, menüterv nélkül, "meglátom=megveszem" alapon vásároltok, drágán.

Ráadásul nem is diétásan, bár nem írod, hogy milyen természetű diétát tartanál, mert ebből az összevisszaságból nem derül ki.

Ez nem magas életszínvonal, csak egy éhesen összekapkodott fejetlenség.

Hetente-2 hetente üljetek le és a "diétádat", valamint az árakat figyelembe véve, állítsatok össze menütervet és a bevásárló listával a kézben menjetek vásárolni!

Negyedkiló hagyma? 2 db?

Aztán megint mentek 2 db-ért?

Szervezzétek ezt meg egy kicsit jobban, akkor időtök/pénzetek több marad és még normálisan is étkeztek, nem instant leves és társai!

2021. okt. 21. 16:40
 14/18 anonim ***** válasza:
88%

Egyetek normálisan és normálisat, akkor ne fog ennyibe kerülni a kaja.

Igen, sok. Én 8 ezer forintból ennél különb kaját hozok ki, több napra.

2021. okt. 21. 19:06
 15/18 anonim ***** válasza:
36%
Nem nézem hogy mit vettetek ennyi pénzért, de 8ezer ft 2 főnek 3napra semmi. Azt jelenti hogy 1 étkezés 300ft. Szerintem simán jó. Ez havi szinten is csak 80ezer ft 2 embernek egy hónapban. Én örülnék ennek. Mi 4en vagyunk főzök is, de többet költünk.
2021. okt. 21. 19:50
 16/18 anonim ***** válasza:

Pedig nem ártott volna ha megnézed, akkor nem beszélnél butaságokat!

2021. okt. 21. 20:59
 17/18 anonim ***** válasza:

Ez messze van a magas színvonaltól, nem tűnik túl átgondoltnak. Az instant/félkész termékek eléggé megdobják az árakat.

Én magamra vásárolok ugyan, de egy héten kb 10 000-et költök élelmiszerre, ez többnyire húsfélét (legtöbbször csirkemell, vagy sertéskaraj), fagyasztott/friss zöldséget, valamilyen gyümölcsöt, felvágottat (sonka/serrano sonka), sajtot tartalmaz.

Bár nem volt kérdés, de én átalakítanám ezt a listát, pl. a tasakos zabkását 500g-os zabpehelyre cserélném, a lasagnet magamnak megcsinálnám, nem egy nagy történet, az instant tésztát szintén elfelejteném.

2021. okt. 22. 18:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sok, de nem is kifejezetten kevés. Nálunk is simán elmegy ennyi. Csak feltűnt - tejterméket nem is vesztek? Mi magvakat is veszünk viszonylag gyakran, és sok tejterméket fogyasztunk (tej, sajt, joghurt).

Én is natúr zabkását vennék, és 2-3 napra előre megfőzheted/megfőzhetitek (gyanítom, csak egyikőtök eszi, azért 3-at vettetek 3 napra). Ezzel nem csak spóroltok, de rengeteg adalékanyagtól is megkímélitek magatokat. Az alapot aztán mindig variálhatjátok, kókuszreszelék, csoki pötty, gyümölcsök (akár fagyasztott bogyós, vagy meggy), alma kompót, stb.

Nem tudom, mekkora a lasagne, de én is magamnak főzöm. Az ALDI-ban jó áron kapható hozzá tészta, a sima boltokban kétszer annyiba kerül, és nem annyival jobb szerintem (kb. 600 Ft vs 1200 Ft), és bár óriási adag lasagne-t készítek, két alkalomra elég 500 g nyers tészta.

Én ugyan nem veszek instant tésztát (instant levest tésztával?), de megértem, hogy kell valami "nasi", valami nyugtató kaja.

Szerintem nem feltétlenül kell két hétre előre bevásárolni, mert nem mindenkinek való/szükséges, de jó, ha van egy listátok, hogy milyen ételeket ennétek a következő napokban, és ahhoz miket kell venni (lehet, hogy ezt így csináljátok most is).

2021. okt. 22. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!