Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerboltok » Ez sok és drága két embernek...

Molnarmarcell21 kérdése:

Ez sok és drága két embernek 3 napra?

Figyelt kérdés

Utálom, hogy minden pénzünk elmegy ételre, pedig nem gondolom, hogy túlságosan magas színvonalon élnénk. De ma is elment 8000 Ft bevásárlásra. Ez túl sok étel 2 főnek 3 napra vagy luxuscikkeket veszünk hozzátok képest? Kicsit kerekítve és összesítve (megjegyzés: természetesen volt, ami már volt otthon és van közte olyan is, ami 3 napnál tovább is jó lesz majd):

----------

Reggelik: 1 kg banán, 1 doboz áfonya, 1 doboz koriander, negyed kiló mandarin (1 800 Ft)

Tízóraik: 3 tasak zabkása (400 Ft)

Ebédek és vacsorák:

- negyed kiló paradicsom, negyed kiló hagyma, 1 kg fagyasztott zöldségkeverék, 1 csomag saláta, 1 csomag zellerszár, 1 kg répa (1700 Ft)

- fél kiló darált hús, 1 csomag IKEA húsgolyó, 1 csomag félkész lasagne (2500 Ft)

- 1 csomag tészta, 1 zacskó fagyasztott sült krumpli (800 Ft)

Uzsonnák: 4 csomag instant tészta (900 Ft)

----------

Nem arról van szó, hogy spórolni akarnék, meg látom, hogy hol lehetne karcsúsítani, de ez most magas életszínvonalnak számít? Mert az alapján, hogy mennyi megy el a fizumból csak ételre, annak tűnik.

2021. okt. 21. 14:58
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
9%

"De ma is elment 8000 Ft bevásárlásra. Ez túl sok étel 2 főnek 3 napra vagy luxuscikkeket veszünk hozzátok képest?"

Mi ennyit egy nap alatt költünk. Már amikor éppen nem 10 ezer megy el kajára.

De kérdem én, mi ebben a sok? Egy ebéd kb. 4000 Ft, annál olcsóbban nem lehet rendelni. Pár apróságból meg simán összejön a többi. 3 napra hogy elég ennyi pénz? El sem tudom képzelni!

2021. okt. 21. 15:02
 2/18 anonim ***** válasza:
76%

(első)

Mármint látom, hogy mire megy el, de ez kb. egy kecske étele. Mennyiségre és minőségre is. Úgyhogy ez nem magas életszínvonal, hanem koplalás, éhezés.

Mi normális ételeket veszünk.

2021. okt. 21. 15:06
 3/18 anonim ***** válasza:
94%

Inkább csak rosszul van összerakva.

Reggelire ehetnétek valami fehérjedúsabbat mint a sima gyümölcs.

Tízóraira ketten esztek meg egy tasak zabkását? :D

Az ebéd/vacsora jó, de abban is lehetne több fehérje, ha húst nem akartok akkor hüvelyes például, az nem drága.

Uzsonnára a magam részéről mást választanék.

Én kis étkű ember vagyok, és elég olcsón kihozzuk a kaját, de ezen a menün még én is éheznék szerintem.

2021. okt. 21. 15:09
 4/18 A kérdező kommentje:

Feleségem nagyon pici, én meg diétán vagyok :)

Azon ne akadjatok fenn, hogy ez most mennyire egészséges vagy hizlal, a lényeg azon van, hogy ez most magas életszínvonalnak számít hozzátok képest?

2021. okt. 21. 15:17
 5/18 anonim ***** válasza:
80%

3 napra mi is költünk ennyit, de ha szeretnél akkor tudsz spórolni.Mondjuk ne tasakos zabkásákat vegyél, hanem kg-sat és főzd meg otthon amivel szereted.

Ennyi pénzből amúgy tényleg jobb étrend is kijön.

Ha nem kell a tanács hagyd figyelmen kívül: ha diétázol, akkor ne egyél ennyi cukrot meg szénhidrátot.

2021. okt. 21. 15:25
 6/18 anonim ***** válasza:
95%
Hát ne haragudj, de az ilyen mirelit, (fél)kész meg bekeverős kaják, mint a lasagne, húsgolyó, instant tészta, zacskós zabkása, fagyasztott zöldség, krumpli, na ezek baromira nem érik meg anyagilag (diétázni meg bocs, de kicsit viccesen hangzanak, de ok, nem ez a kérdés). Az árukból sokkal több és minőségibb ételeket, hozzávalókat lehet kihozni és máris nem 3 napig esztek kis mennyiséget és vacakot. Igaz, főzni is kell akkor, de valamit valamiért, ha fontos, mennyiből jöttök ki.
2021. okt. 21. 15:30
 7/18 anonim ***** válasza:
9%
Szerintem körülbelül átlagos ár, egészséges ételhez képest még olcsó is ha két ember három napi kajája.
2021. okt. 21. 15:31
 8/18 anonim ***** válasza:
73%

1700 egy kg repa? 200 a boltban.

Felkesz lasagne 2500. Szoktam enni pennys vagy lidlst kb 800ft. Kb 2adag, fem tartoban van..

Rohadtul dragan vasarolsz.

2021. okt. 21. 16:04
 9/18 anonim ***** válasza:
72%

Olvasd el újra, egy csomó zöldségre írta hogy 1700 ft.

2021. okt. 21. 16:06
 10/18 anonim ***** válasza:
90%

Oke, igy van értelme, hogy nem esett le..

Bocsi.

2021. okt. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!