Melyik boltokba lehet vegán vaníliafagylaltot venni Budapesten?
Ha vegetarianus vagyok, nem fogok huspotlot es husutanzatot enni, hanem eszem zoldseget es gyumolcsot.
Ha tejallergias vagyok, akkor nem eszem telpotlot es tejutanzatot, hanem felfogom, hogy nekem olyat nem lehet :) es eszem gyumolcsos fagylaltot ... nem tejszinutanzatos vaniliat :D
Amugy nem kell egymast gyozkodni en benne vagyok egy versenyben:
Keszitek eredeti fagylaltot es valaki mas is keszithet felolem vegant, paleot vagy akarmilyet. Aztan random keresunk kostolo embereket akik majd megmondhatjak, hogy melyik a gyoztes fagylalt. Es akkor eldol a vita :)
De miért nem ihat egy vegán növényi tejet? Mert így hívják? Ha mondjuk zablé lenne zabtej helyett, akkor már jöhet? Vagy egy vegetáriánus nem ehet rántott gombát/sajtot? Vagy az nem húspótlék? Ugyanúgy készítik, mint a rántott húst.
"Ha vegetarianus vagyok, nem fogok huspotlot es husutanzatot enni, hanem eszem zoldseget es gyumolcsot."
Ha én etikai okokból nem eszem húst, miért ne ehetnék olyan növényt, ami hasonlít a húsra? Az nem hús. És ki mondja meg, hogy mi számít húspótlónak? Lásd a rántott gombás példa.
#12 Miért ne lehetne növényi tejet inni? Évszázadok óta használják olyan területeken is, ahol pl. tehén tejet egyáltalán nem is fogyasztanak.
A növényi tejnek semmi köze a tehéntejhez, és azért, mert fosok a tehéntejtől, a kókusztejtől nem fogok fosni, szóval nyugodtan fogyaszthatom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!